The NEW TEDxUoM blood!

The NEW TEDxUoM blood!

Είναι γεγονός! Η ομάδα του TEDxUniversityofMacedonia μεγάλωσε κατά περίπου 60 άτομα. Κατόπιν συνεντεύξεων η οργανωτική ομάδα επέλεξε ποιοι θα είναι οι εθελοντές του 6ου TEDxUniversityofMacedonia. Οι αιτήσεις σας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας και είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες για αυτό το θετικό vibe που μας δώσατε.

Η στιγμή της γνωριμίας μεταξύ της ομάδας έφτασε! Στις 25/05 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εθελοντών του #TEDxUoM2018 στην αίθουσα πολλαπλών “Μανόλης Αναγνωστάκης” – Δήμος Θεσσαλονίκης. Ο Experience Manager της ομάδας είχε ετοιμάσει παρέα με την υπόλοιπη οργανωτική ομάδα πολλές εκπλήξεις για τους νέους μας TEDx’ers. Η ώρα της συνάντησής μας ήταν στις 18.00 και θα διαρκούσε περίπου τρείς ώρες. Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με κύριο γνώμονα τη γνωριμία όλων των εθελοντών με διάφορους διασκεδαστικούς τρόπους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι εθελοντές είχαν έρθει πριν την ώρα τους ( καταλαβαίνετε την ανυπομονησία τους, έτσι; ). Οι πόρτες άνοιξαν και όλα τα μέλη της οργανωτικής ομάδας ήταν εκεί για να τους καλωσορίσουν. Οι εθελοντές πήραν τον κρύο καφέ τους, με την ευγενική χορήγια του Starbucks Greece και ξεκίνησαν να συνομιλούν. Αφού βολεύτηκαν όλοι στις θέσεις τους πραγματοποιήθηκαν δύο παρουσιάσεις.

Η πρώτη παρουσίαση ήταν από την υπεύθυνη του Εurope Direct Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης Χρύσα Αντωνίου, η οποία μας ενημέρωσε για τις δράσεις του γραφείου και τους τρόπους επικοινωνίας με αυτό. Η δεύτερη παρουσίαση έγινε από τη Curator της ομάδας του #TEDxUoM2018 με στόχο να δώσει πληροφορίες για τον οργανισμό TED και ΤEDx.

Στη συνέχεια ο Experience Manager ξεκίνησε το παιχνίδι γνωριμίας “Get to know each other” ! Ένας – ένας σηκωνόμασταν, φωνάζαμε το όνομά μας και λέγαμε σε ποια ομάδα του TEDxUoM2018 ανήκουμε. Στη πορεία δόθηκε στον κάθε ένα από εμάς ένας φάκελος και μέσα σε αυτόν υπήρχε ενα αυτοκόλλητο που αναγραφόταν ένα όνομα και ένα κομμάτι παζλ. Αφού πήραν όλοι τον φάκελο τους αρχίσαμε να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο. Η διαδικασία είχε ως εξής, ανοίγαμε τον φάκελο μας ( με τη σειρά που δινόταν το αυτοκόλλητο ) και προσπαθούσαμε να θυμηθούμε σε ποιον ανήκει το όνομα που βρίσκαμε μπροστά μας. Αρκετά διασκεδαστικό κομμάτι καθώς είναι ευνόητο ότι είναι δύσκολο να θυμάσαι σχεδον 70 ονόματα . 

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της γνωριμίας συνεχίσαμε με ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της συνάντησης. Ζητήθηκε από όλους να γράψουν σε τρία χαρτάκια τι περιμένουν να δουν και να πάρουν από αυτή την ομάδα ( όπως: φίλους, να γίνουμε οικογένεια,να αποτελέσει σημαντική εμπειρία), τι φοβούνται (όπως: τις λογομαχίες, μήπως βαρεθούν) και τι κανόνες θέλουμε να βάλουμε ( όπως: να είμαστε συνεπείς, να ακούμε, να κάνουμε διάλογο) . Τους κανόνες σε μια ομάδα δε τους θέτει ένας, αλλά αποτελεί μια συλλογική διαδικασία και είναι απαραίτητο να ακούγονται όλες οι φωνές .

Έπειτα πήραμε το κομμάτι παζλ που είχαμε στον φάκελό μας και γράψαμε τι θέλουμε να δώσουμε, το κάθε άτομο ξεχωριστά σε αυτή την ομάδα που έχει δημιουργηθεί και στο τέλος προσπαθήσαμε να ενώσουμε όλα τα κομμάτια σχηματίζοντας το TEDx. Το παιχνίδι “Bring your own piece” πραγματοποιήθηκε με επιτυχία!

Τελευταίο και πιο διασκεδαστικό κομμάτι ήταν το “Ice-breaking and Team-building” game. Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες ( τυχαίων ατόμων ) και μπήκαμε ο ένας πίσω από τον άλλο. Ο Experience Manager έδωσε από ένα μπαλόνι στη κάθε ομάδα και νικητήρια θα ήταν η ομάδα που θα κατάφερνε να περάσει το μπαλόνι από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο με τα πόδια του χωρίς να του σπάσει ή να πέσει κάτω. Το γέλιο σε αυτή τη στιγμή της συνάντησης πρωταγωνίστησε!

H Λίνα χαρακτήρισε τη συνάντηση άψογη, η Ελένη ως μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ο Γιάννης ως παιχνίδι (και εννοείται ήταν μια FUEGO) και τέλος η Μάρθα motivational!

Η επόμενη συνάντηση δε θα αργήσει και είναι πολλά υποσχόμενη. Ελπίζούμε να το απολαύσαμε όλοι και να διασκεδάσαμε με τη ψυχή μας. Η πρώτη γνωριμία έγινε, τις πρώτες μας στιγμές τις ζήσαμε και να είστε σίγουροι πως έχουμε πολλές ακόμη. 

Welcome to the ΤEDxUoM Family kids!

Γωγώ Πελέκα

Δηλώνω εκκολαπτόμενη οικονομολόγος. Κατά καιρούς εθελόντρια σε διάφορα δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Μου αρέσει να εξερευνώ και να ενθουσιάζομαι! Μεγάλη μου αγάπη ο χορός,οι σειρές/ταινίες και η φωτογραφία. Αν θες να με καλοπιάσεις πάρε μου λουλούδια, γιατί όχι και σοκολάτες!
Close Menu