Reboot TEDxUniversityofMacedonia 2019 – Livestream

Reboot TEDxUniversityofMacedonia 2019 – Livestream

10:39 Καλημέρα σε όλους! Η μέρα που ολοκληρώνει τον στόχο κάθε TEDx διοργάνωσης έφτασε. Καλώς ήρθατε στο 7ο TEDxUniversityOfMacedonia που είναι έτοιμο να κάνει Reboot!

10:43 Η προσέλευση του κόσμου στο Venue έχει ξεκινήσει! Όσοι όμως δεν καταφέρατε να είστε κοντά μας σήμερα, μπορείτε να παρακολουθήσετε το Event μέσω του Live Streaming.

11:05 Οι εθελοντές υποδέχονται και εξυπηρετούν τους θεατές που απολαμβάνουν το πρωινό τους.

11:16 Το κοινό σιγά σιγά γεμίζει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών – Noesis και περιηγείται στον χώρο.

11:27 Παράλληλα, ο παλμός του συνεδρίου μεταδίδεται από τα Social Media. Instagram, Facebook και Twitter!

11:42 Το πρωινό φέτος είναι ευγενική χορηγία των: Μελί μελί, ΜΕΒΓΑΛ, Sebil, Spoon, Seedz Coffee Roasters και Βίκος.

12:11 Οι αίθουσες του Live και του Live Streaming γεμίζουν και όλα είναι έτοιμα για τη φετινή εμπειρία.

12:17 Το πρώτο Session, “Default” μόλις ξεκίνησε!

12:20 Οι “Deep In Mind”, ένα project psychedelic ambient μουσικής, θα ταξιδέψουν το κοινό με τον chill out, downtempo ήχο τους.

12:37 Ο φετινός παρουσιαστής του TEDxUniversityOfMacedonia, Θανάσης Αλευράς καλωσορίζει στη σκηνή τον Curator Βαγγέλη Βουλβουτζή και την Licence Ιωάννα Δανδέλια.  

12:55 Η ομιλήτρια Ζωή Ζενιώδη με θέμα “Ορίζοντας νέες κοινωνίες, νέες δομές: Η αναγκαιότητα της μουσικής” είναι έτοιμη να κάνει Reboot, δίνοντας μια ακόμη διάσταση στην τέχνη.

12:58 Ζωή Ζενιώδη:Γνωρίζω ότι η μουσική αλλάζει ζωές, η μουσική σώζει ζωές, η μουσική φτιάχνει ανθρώπους! Και γι’ αυτό πιστεύω με πάθος στη μουσική.”

13:15 Ο ομιλητής Κωστής Ζαφειράκης με θέμα “Κάν’ το όπως ο Σούπερμαν” είναι έτοιμος να κάνει Reboot.

13:31 Κωστής Ζαφειράκης: “Αν με ρωτήσετε τώρα, ποιo είναι το νόημα της ζωής, θα σας πω μια λέξη: το όνειρο.”

13:36 Οι ομιλητές Πάνος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κατσιγιάννη με θέμα “Η οπτικοποίηση της πληροφορίας – Η εκκίνηση της ανάγνωσης” είναι έτοιμοι να κάνουν Reboot.

13:42 Ζωή Κατσιγιάννη: “Και οι ψυχολόγοι και οι νευρολόγοι θα συμφωνήσουν με αυτό καθ’ ότι η οπτική πληροφορία είναι εκείνη που σε συντριπτική πλειονότητα εκτυπώνεται στον νου και κατακρατείται στη μνήμη.”

14:00 Πάνος Κωνσταντόπουλος: “Ο αναγνώστης έχει ένστικτο. Αναγνωρίζει το αληθινό.”

14:03 Ο ομιλητής Τάσος Γεωργαντζής με θέμα “Rebooting through the crisis: A story about architecture, design and salvation” είναι έτοιμος να κάνει Reboot.

14:17 Τάσος Γεωργαντζής: “Να είσαι αξιοπρεπής. Η ζωή είναι μικρή, ο κόσμος είναι ακόμη πιο μικρός, στο τέλος αυτό που θα σου μείνει είναι η αξιοπρέπειά σου και ο τρόπος που θα σε θυμούνται οι γύρω σου και τα παιδιά σου.”

14:20 Ο ομιλητής Maximilian Jabs με θέμα “Staying with 100 strangers” είναι έτοιμος να επανεκκινήσει μια πτυχή της πραγματικότητας και της κοινωνίας. 

14:28 Maximilian Jabs: “No matter how different we think we are, there is something beyond that, something we can all relate to.”

14:41 Το 1ο session μόλις έκλεισε και οι πόρτες ανοίγουν. Το κοινό ετοιμάζεται να απολαύσει το μεσημεριανό του γεύμα και να μπει στον κόσμο των workshops.

15:14 Το μεσημεριανό γεύμα ήταν ευγενική χορηγία των: Μίλτος, Ρεφανίδης, Κεχρής Οινοποιεία, ATHENA BAKERY, Red Bull, Falaifel, the saints, Σαββίκος, Erebuni, Juicy Lucy και  Αθηναϊκή ζυθοποιία.

15:50 Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος πραγματοποιήθηκαν τα εξής workshops: Skywalker | “Elevator Pitch: Πώς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου σε 60sec”, Collage  | “H τέχνη του κολάζ”, Galileo Galilei | “Language Consultancy” και OKThess | “How to Start a Startup in 24.8 minutes”.

16:21 Το 2ο Session, “BREAK” μόλις ξεκίνησε!

16:24 Η stand up comedian Αναστασία Καρλιαύτη είναι έτοιμη να προκαλέσει το γέλιο αλλά και τη σκέψη του κοινού.

16:37 Ο ομιλητής Τάσος Έρος Μπατσιούλας με θέμα “μικρές Συναντήσεις: Μια κιβωτός απόψεων” είναι έτοιμος να κάνει Reboot.

16:46 Τάσος Έρος Μπατσιούλας: “Η καλύτερη πληρωμή για εμένα θα ήταν να καταφέρω να φυτέψω ένα “σποράκι” στη σκέψη κάποιου θεατή και αυτό να είναι η αρχή της αλλαγής της ζωής του.”

16:56 Οι ομιλητές Κωνσταντίνος Ρέππας και Θωμάς Τσουλιάς με θέμα “Gamification and Technology in education”  είναι έτοιμοι να επανεκκινήσουν ένα κομμάτι ενός παγιωμένου μέχρι σήμερα τομέα.

17:01 Θωμάς Τσουλιάς: “The element of gaming is part of the human condition: since the dawn of time, mankind has been gathering around the campfire to tell stories and entertain each other.”

17:09 Κωνσταντίνος Ρέππας: “In order to reboot education we need to go back to basics while making the most of what the future has in store.”

17:17 Ο ομιλητής Νίκος Ζιώγας με θέμα:  “Ό,τι ψάχνεις, σε ψάχνει” είναι έτοιμος να κάνει Reboot στην οπτική κοινωνικών καταστάσεων και εμπειριών.

17:19 Νίκος Ζιώγας: “Ο καθένας γύρω μας είναι ξεχωριστός. Ο καθένας έχει κάτι να πει. Όλα έχουν κάτι να μας πούν.”

17:33 Ο ομιλητής Λευτέρης Χαλουλάκος με θέμα “Leave it behind” είναι έτοιμος να κάνει Reboot.

17:34 Λευτέρης Χαλουλάκος: “Το δύσκολο δεν είναι να δημιουργήσεις, το δύσκολο είναι να βρεις το χώρο μέσα σου που θα φιλοξενήσει τη νέα δημιουργία σου.”

17:49 Το 2ο session μόλις έκλεισε. Έτοιμοι για διάλειμμα!

17:50 Το κοινό θα απολαύσει τον καφέ του παράλληλα με τη διεξαγωγή των workshops.

18:08 Πολλά διαφορετικά workshops πραγματοποιούνται στον χώρο του Event σε αυτό το διάλειμμα: Butterfly | “Social Media”, Farcom |  “The Cosmetic Labeling” και Ierax Analytix | “Market research for start-ups”.

18:32 Το απογευματινό είναι ευγενική χορηγία των: Jerry’s Foodtruck, Ελενίδης, Seedz Coffee Roasters.

18:58 Το 3ο Session, “START” μόλις ξεκίνησε!

19:01 Το χορευτικό σχήμα “Αν3δαφικά” με τους συνδυαστικούς και ευφάνταστους ήχους του θα επανεκκινήσει τη σχέση ανάμεσα στη μουσική και την κίνηση.

19:11 Ο ομιλητής Στέλιος Παρλιάρος με θέμα: “Η ζωή μια διαρκής επανεκκίνηση” θα μας μιλήσει για τη δική του οπτική πάνω στο Reboot.

19:23 Στέλιος Παρλιάρος: “Αν δεν ξέρεις πώς ξεκίνησε η ζαχαροπλαστική, τι στάδια έχει περάσει, δεν μπορείς να την φτάσεις στο σήμερα. Αν δεν ξέρεις τα λάθη που έκαναν οι παλιοί, δεν μπορείς να πας παραπέρα.” 

19:29 Ο ομιλητής Στέφανος Καμπέρης με θέμα “Κοινωνική καινοτομία: ένα μοντέλο κυκλικής και αλληλέγγυας βιοοικονομίας” είναι έτοιμος να επανεκκινήσει μια πτυχή της πραγματικότητας.

19:39 Στέφανος Καμπέρης: “Αν φοβάστε μην το κάνετε. Αν το κάνετε μη φοβάστε.”

19:42 Η ομιλήτρια Σταυρούλα Μπαργιώτα με θέμα ”Δεν θα κουβαλήσω την ψυχή σου, μου φτάνει να ξέρω πως την έχεις” είναι έτοιμη να κάνει Reboot.

19:59 Σταυρούλα Μπαργιώτα: “Η βοήθεια αυτή (από ειδικό ψυχικής υγείας) έχει έναν στόχο: όταν κοντοστέκομαι και κοιτώ τον εαυτό μου ή όταν ξαπλώνω το βράδυ, να μπορώ να ρωτάω, είμαι ευτυχισμένος; Και να απαντάω ΝΑΙ.”

20:03 Η ομιλήτρια Σοφία Μουτίδου με θέμα “Το γέλιο ως απαγορευμένος καρπός” είναι έτοιμη να κάνει Reboot μέσα από κάτι τόσο γνωστό αλλά και δυσεύρετο όπως το γέλιο.

20:20 Σοφια Μουτίδου: “Για εμένα η κωμωδία ήταν πάντα ένα καζάνι, μια κολυμπήθρα μέσα στην οποία εξιλεώνονται και εξυγιαίνονται όλα τα δεινά του ανθρώπου.

20:23 Ο Θανάσης Αλευράς καλεί στη σκηνή για το κλείσιμο του έβδομου TEDxUniversityOfMacedonia τον Curator Βαγγέλη Βουλβουτζή.

20:25 Η οργανωτική ομάδα ανεβαίνει στη σκηνή για να ευχαριστήσει το κοινό για την παρουσία του και όλους τους συντελεστές για την προσφορά τους.

20:28 Ακολουθεί After Party με χορηγία των: MATAROA GIN και franklin and sons tonik.

Εσείς σε ποιον τομέα της ζωής σας και της πραγματικότητας γύρω σας θα κάνατε Reboot;

Το TEDxUniversityofMacedonia σας ευχαριστεί για το ενδιαφέρον σας! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον ερχόμενο Νοέμβρη. Ως τότε μείνετε συντονισμένοι στα social media μας. Να έχετε ένα όμορφο βράδυ!

 

 

TEDxUniversityofMacedonia

Το TEDxUniversityofMacedonia είναι ένας θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έχει ως σκοπό να προσφέρει βήμα σε ιδέες που αξίζει να ακουστούν και να αποτελέσει έναυσμα για αλλαγή και δράση σε όλη τη φοιτητική κοινότητα και ευρύτερα στο νεανικό κοινό της Θεσσαλονίκης.
Close Menu