Γνωρίζοντας τους ομιλητές του TEDxUniversityofMacedonia 2017: Nathan Hunter

Γνωρίζοντας τους ομιλητές του TEDxUniversityofMacedonia 2017: Nathan Hunter

Μόλις ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, περνώντας πρώτα από σπουδές στη Διεθνή Πολιτική. Κάνει τα επαγγελματικά του όνειρα πραγματικότητα, ενώ παράλληλα ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο. Έχει διατελέσει, εκτός των άλλων, πρόεδρος του King’s Think Tank και είναι διεθνής απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Ακούει στο όνομα Nathan Hunter και δεν είναι ο εικοσιπεντάχρονος που έχεις συνηθίσει. Δηλώνει foodie, φεμινιστής, ταξιδιώτης, slam poet, φτιάχνει τα δικά του ponchos και δε σταματά να πειραματίζεται με την εμφάνισή του. Αγαπημένο του ζώο; Tο λάμα.

  • Έχοντας ήδη αναλάβει διοικητικούς ρόλους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων και στο King’s “Think Tank” και ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σου σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, ποια χαρακτηριστικά θεωρείς απαραίτητα για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτόν τον τομέα;

Να έχεις κανείς πάθος και ενθουσιασμό για ό, τι κάνει. Η διοίκηση είναι δουλειά εμψυχωτική, παρακινητική και ο μόνος τρόπος να το καταφέρεις είναι να παθιάζεσαι με αυτό που κάνεις. Σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνω εστιάζω στον αντίκτυπο που έχω καθημερινά και τα χρησιμοποιώ για να δραστηριοποιηθώ και να κινητοποιηθώ κι εγώ ο ίδιος. Αν δεν είμαι πωρωμένος με την εργασία που έχω αναλάβει, δε μπορώ να αποφέρω τα αποτελέσματα που θέλω, αδυνατώ να πάω ένα βήμα παραπέρα και δε μπορώ να δεσμευτώ ως πρότυπο για την υπόλοιπη ομάδα.

  • Τι σε παρακίνησε να επιλέξεις αυτό το επαγγελματικό “μονοπάτι”;

Μπήκα στο χώρο της πολιτικής λόγω της επίδρασης που ήθελα να έχω στην κοινότητά μου. Ήθελα να προωθήσω μια προοδευτική πολιτική, να σκεφτώ τρόπους για να πετύχω τα καλύτερα κοινωνικά αποτελέσματα, και να μείνω πιστός στις αξίες μου. Αργότερα, όμως, ανακάλυψα την «σκοτεινή» πλευρά της πολιτικής και συνειδητοποίησα πως κάτι τέτοιο δεν ήταν για ‘μένα. Τότε ήταν που ακολούθησα το πάθος μου να εξελίσσω ανθρώπους και που συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος της ηγεσίας, η δημιουργία οραμάτων και η προσφορά βοήθειας στους ανθρώπους ώστε να ακμάσουν στους ρόλους τους ήταν σίγουρα το σωστό μονοπάτι για εμένα.

  • Ποια συμβουλή θα έδινες σε όλους τους νέους που κυνηγάνε τα προσωπικά τους όνειρα;

Η συμβουλή μου θα ήταν να πούνε τώρα το «ναι» και να στοχαστούν αργότερα. Προσπερνάμε τόσες ευκαιρίες και συμβουλές που μας δίνονται, κρίνοντάς τες δίχως να έχουμε τις κατάλληλες πληροφορίες και τη γνώση για να πάρουμε μια απόφαση. Πώς μπορεί κανείς να ξέρει ότι ο εκάστοτε ρόλος δεν του ταιριάζει χωρίς καν να έχει δοκιμαστεί σε αυτόν; Παρ’ όλ’ αυτά, αυτό που χρήζει σημασίας είναι να παίρνει κανείς το χρόνο σου, αφού πει το «ναι», για να αναλογιστεί την εμπειρία και το εάν πρέπει ή όχι να συνεχίσει στο μονοπάτι που επέλεξε.

Με το να είμαστε ανοιχτοί σε διάφορες ευκαιρίες που μας δίνονται, γινόμαστε πολύ πιο ικανοί να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας.

  • Έχεις ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Αμερική, όπου παρευρέθηκες στο φεστιβάλ του Φλεγόμενου Ανθρώπου. Τι είναι αυτό που απολαμβάνεις περισσότερο απ’όλα στα ταξίδια και ποιος είναι ο επόμενος σου προορισμός;

Λατρεύω να ανακαλύπτω τις πληθώρες αντιλήψεων και πολιτισμών και αυτό με ωθεί στο να προσπαθώ να ταξιδεύω μια φορά το μήνα. Μέρη όπως η Αρμενία, το Κόσοβο, η Ουκρανία μου άνοιξαν τα μάτια και είδα έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, ενώ η φιλοξενία των ντόπιων όταν καταλαβαίνουν το πόσο γοητευμένος είμαι από την κουλτούρα τους είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Ένα από τα επόμενα μέρη που θα ήθελα να ανακαλύψω είναι η Ινδία λόγω της ποικιλομορφίας που παρουσιάζει σε κουλτούρες, κοινότητες, γλώσσες και κουζίνα στην τεράστια έκτασή της σαν χώρα.

  • Σπουδάζεις, εργάζεσαι, ταξιδεύεις και «τρέχεις» πολλά πρότζεκτ, κάτι που ωστόσο δε σε περιορίζει από το να επενδύεις χρόνο στα χόμπι σου, τους φίλους και την οικογένεια. Ποιο είναι το μυστικό για μία τόσο ισορροπημένη ζωή;

Το μυστικό μου θα σας το αποκαλύψω στην TED ομιλία μου: πως δηλαδή να χρησιμοποιείς τη δύναμη της χρονοτριβής με τέτοιον δομημένο τρόπο ώστε να αποδίδεις στο μέγιστο. Φαντάζομαι, όμως, πως θα μπορούσα να πω ότι είναι οι φίλοι μου και τα χόμπι που με οδήγησαν στις σπουδές, τη δουλειά και τα ταξίδια μου, επομένως δε χρειάζεται πραγματικά να διαχωρίσω αυτούς τους δύο τομείς της ζωής μου.

  • Έχεις ξαναυπάρξει TED ομιλητής στο TEDxYouth@Talinn, όπου εξερεύνησες τη φυλετική ανισότητα μέσα από ένα ποίημά σου. Πώς σου φάνηκε αυτή η εμπειρία και πως νιώθεις που θα συμμετάσχεις στο φετινό συνέδριο του TEDxUniversity of Macedonia?

Η περσινή TED ομιλία ήταν μια απίστευτη εμπειρία για μένα. Ως προφορικός ποιητής, το να απαγγέλνω ένα φεμινιστικό ποίημα σε μία τόσο αναγνωρισμένη πλατφόρμα ήταν καταπληκτικό. Ήταν, επίσης, τέλειο που γνώρισα τόσους εξαίρετους ανθρώπους από το κοινό αλλά από τους υπόλοιπους ομιλητές και ανυπομονώ να ξανανακαλύψω όλα αυτά και ακόμη περισσότερα στο TEDxUniversityofMacedonia.

  • Κάτι τελευταίο: τι να περιμένουμε από την ομιλία σου πάνω στη χρονοτριβή στο φετινό συνέδριο, δεδομένου του ότι έρχεται σε αντίθεση με το ενεργό και δραστήριο προφίλ σου;

Να περιμένετε μια φρέσκια ματιά στο τι σημαίνει να χρονοτριβείς και τι σημαίνει να είσαι παραγωγικός. Σχεδόν όλα όσα έχω πετύχει μέχρι σήμερα ήταν μέσα από την αναβλητικότητά μου, μη κάνοντας δηλαδή όλα όσα προσπαθούσα να με ωθήσω να κάνω. Οπότε, μπορείτε να αναμένετε κάποιες διασκεδαστικές ιστορίες, κάποιες παράλογες σκέψεις και λίγο γέλιο στην πορεία της ομιλίας.

 


O Nathan θα γίνει μέρος ενός μοναδικού δικτύου συνειδήσεων στις 11 Νοεμβρίου! Μάθε περισσότερα για το TEDxUniversityofMacedonia 2017 εδώ!

Αννίτα Νιτσαίδου

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη. Θύμα της καφεΐνης και του multi-tasking, λατρεύει το film noir και τον Ταραντίνο. Δε διαβάζει ποτέ οδηγίες χρήσης και δε φεύγει από το σπίτι χωρίς τα ακουστικά της. Α, σπουδάζει Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ.
Close Menu