About TEDx

TED και το TEDx

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί στη διάδοση ιδεών που έχουν στόχο να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν το ακροατήριο, να αλλάξουν στάσεις ζωής και τρόπους σκέψης. Το TED ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια ως ένα συνέδριο με κεντρικό άξονα την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και το Design. Σήμερα καλύπτει πλέον όλα τα πεδία – από την επιστήμη και την τέχνη, μέχρι την επιχειρηματικότητα και τα παγκόσμια ζητήματα .

Τα TEDx (το “x” αντιπροσωπεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της οργάνωσης της εκδήλωσης) είναι ανεξάρτητες εκδηλώσεις που διοργανώνονται με την άδεια και τα πρότυπα του TED από σχολεία, πανεπιστήμια κι άλλους φορείς σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν μέσω του διαλόγου, TED εμπειρίες σε τοπικό επίπεδο. Σε κάθε event καλούνται ιδεαλιστές της ανθρωπότητας και οραματιστές του μέλλοντος, ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο, τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων και από τον κόσμο των επιχειρήσεων για να μοιραστούν σε 20 λεπτά τις προσωπικές τους ιδέες μέσα από τις οποίες παθιάστηκαν.

TEDxUniversityofMacedonia

Το TEDxUniversityofMacedonia είναι ένας θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έχει ως σκοπό να προσφέρει βήμα σε ιδέες που αξίζει να ακουστούν και να αποτελέσει έναυσμα για αλλαγή και δράση σε όλη τη φοιτητική κοινότητα και ευρύτερα στο νεανικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 2013 με θέμα το“dare”ή αλλιώς “τολμώ”. Ακολούθησε το δεύτερο συνέδριο TEDx στις 15 Νοεμβρίου 2014 με θέμα “ITHACAS”, εμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Καβάφη, που καλούσε τη νέα γενιά να αναρωτηθεί για την δική της Ιθάκη. Με τη σειρά του, το Blind Spot ως τρίτο event μας έκανε να δούμε το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία, αυτή που συνήθως μας είναι κρυφή. Φέτος το TEDxUniversityofMacedonia 2016 επιστρέφει για τέταρτη φορά και αυτή τη φορά με ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες διαδίδοντας νέες, μοναδικές και καινοτόμες ιδέες