Live Streaming Chasm 2018!

Live Streaming Chasm 2018!

20:40 Το TEDxUniversityofMacedonia σας ευχαριστεί για το ενδιαφέρον σας! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον ερχόμενο Νοέμβρη. Ως τότε μείνετε συντονισμένοι στα social media μας. Να έχετε ένα όμορφο βράδυ!

20:37 Εσείς επαναπροσδιορίσατε τη δική σας πραγματικότητα;

20:35 Η Έλλη Ζάχου καλεί επί σκηνής την οργανωτική ομάδα και τους εθελοντές ώστε να ευχαριστήσουν το κοινό για την παρουσία τους.

20:30 Ο Ευθύμης Κάλφας & η Μαρία Αμανατίδου κλείνουν το 6ο TEDx UniversityofMacedonia.

20:24 Μυρτώ Λεγάκη: «Και πώς θα ήταν αν φεύγοντας από εδώ, ησυχάζαμε για λίγο κάθε μέρα, με αυτόν τον απλό τρόπο, όχι για να αποκλείσουμε ό,τι υπάρχει έξω, αλλά ίσως για να ακούσουμε ό,τι υπάρχει μέσα μας. Ίσως έτσι μάθουμε όχι μόνο να μην φοβόμαστε την ησυχία, αλλά και να την αγαπάμε.».

20:05 Η ομιλήτρια Μυρτώ Λεγάκη με θέμα «Η σοφία που ανθίζει μέσα από τη μεταμορφωτική δύναμη της ηρεμίας», είναι έτοιμη να ξεπεράσει το χάσμα.

20:01 Γεώργιος Φλούδας: «Η σεξουαλικότητα είναι μια ψυχική ενέργεια με ψυχολογικές και σωματικές εκφράσεις στην κατεύθυνση της επιθυμίας για συντροφικότητα, επαφή, ζεστασιά, τρυφερότητα και αγάπη. Και νομίζω ότι είναι αυτές ακριβώς οι αξίες που καθιστούν το πολύμορφο και πολύχρωμο φάσμα της εν λόγω συνύπαρξης και όχι αποκλεισμού.».

19:43 Ο ομιλητής Γεώργιος Φλούδας με θέμα «Το πολύμορφο φάσμα της σεξουαλικότητας: πλήθος και ποικιλότητα ταυτοτήτων φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού», είναι έτοιμος να ξεπεράσει το χάσμα.

19:34 Μελισσάνθη Μάχουτ: «Έχουμε περάσει το στάδιο που απλά δανείζουμε τη φωνή μας σε έναν χαρακτήρα και έχουμε βυθιστεί στον εμβυθιστικό κόσμο που κάθε παιχνίδι έχει να προσφέρει ώστε να προσφέρουμε στον χαρακτήρα μας μια φυσικότητα που ταιριάζει με τον εν λόγω κόσμο. Πόσο απίστευτο είναι αυτό;».

19:28 Η ομιλήτρια Μελισσάνθη Μάχουτ με θέμα «Ο ρόλος της υποκριτικής στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών.», είναι έτοιμη να ξεπεράσει το χάσμα.

19:17 Ελένη Ψυχούλη: «Ο βίγκαν του σήμερα επιμένει, κυρίως και πρωτίστως στην αυτοβελτίωση, για την οποία πασχίζει καθημερινά.».

19:08 Η ομιλήτρια Ελένη Ψυχούλη με θέμα «Νεο-βιγκανισμός: διατροφική κουλτούρα ή επαναστατική ιδεολογία;», είναι έτοιμη να ξεπεράσει το χάσμα.

18:45 H πολυφωνική ορχήστρα Stringless είναι έτοιμη να συνεπάρει το κοινό.

18:40 Το 3ο session, “Surpass” μόλις ξεκίνησε!

17:50 Διαφορετικά workshops πραγματοποιούνται στον χώρο του event σε αυτό το διάλειμμα: Speak Q&A-Γεφύρωση πολιτισμικών χασμάτων, FARCOMBusiness its not what you think it is, ACT– Σπουδές μετά το Πανεπιστήμιο. Master, εξειδίκευση ή κάτι άλλο., BiscottoSocial media & ψηφιακό χάσμα.

17:22 Οι TEDx’sters θα απολαύσουν τον καφέ τους παράλληλα με τη διεξαγωγή των workshops.

17:20 Το 2ο session μόλις έκλεισε. Έτοιμοι για διάλειμμα!

17:17 Ynzo Van Zanten: «Γιατί μόνοι μας απαλλάσσουμε τη σοκολάτα μας από τη δουλεία, αλλά όλοι μαζί κάνουμε όλες τις σοκολάτες να απαλλαχθούν 100% από τη δουλεία.».

17:05 Ο ομιλητής Ynzo Van Zanten με θέμα «The story of an unusual chocolate bar», είναι έτοιμος να γεφυρώσει το χάσμα.

17:02 Αντωνία Σκαράκη: «Στόχος της διαδρομής είναι η «συνειδητή αντίληψη» που δημιουργεί σαφήνεια. Όσο πιο μεγάλος είναι ο βαθμός της σαφήνειας τόσο καλύτερα πράττω.».

16:50 Η ομιλήτρια Αντωνία Σκαράκη με θέμα «Οι πεποιθήσεις και το Design», είναι έτοιμη να γεφυρώσει το χάσμα.

16:38 Βαγγέλης Γιαννίσης: «Αν ο συγγραφέας γράφει προκειμένου να εκφράσει απλά τις απόψεις του, τότε δεν έχουμε διάλογο, αλλά μονόλογο –έναν συγγραφέα- δάσκαλο που μιλάει από την έδρα του, λέγοντας τι είναι το σωστό και τι όχι, και έναν μαθητή-αναγνώστη, ο οποίος ωστόσο δεν μπορεί να μιλήσει.».

16:24 Ο ομιλητής Βαγγέλης Γιαννίσης με θέμα «Στήνοντας τη σκηνή ενός εγκλήματος», είναι έτοιμος να γεφυρώσει το χάσμα.

16:18 Παντελής Ναζλίδης: «Έπρεπε πρώτα να κλείσω το χάσμα μέσα μου, ανάμεσα στο άπρακτο, ακίνητο σώμα και τη δραστήρια, διψασμένη ψυχή μου και μόνο τότε, θα ήμουν έτοιμος για την πρόκληση των κοινωνικών χασμάτων.».

16:11 Ο ομιλητής Παντελής Ναζλίδης με θέμα «Πώς ο εσωτερικός σου κόσμος διαμορφώνει τη θέση σου στην κοινωνία», είναι έτοιμος να γεφυρώσει το χάσμα.

15:55 Η Δανάη Χριστακάκου και ο Βαγγέλης Βραχνός είναι έτοιμοι να καταπλήξουν το κοινό μέσα από ένα παιχνίδι άμεσου σχεδιασμού.

15:50 Το 2ο session, “Bridge” μόλις ξεκίνησε!

15:25 Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος πραγματοποιήθηκαν τα εξής workshops: Great Escape– Παιχνίδια με γρίφους, Skywalker, Personal Branding– Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ αυτού που είμαι και αυτού που προωθώ, BiscottoThe IT paradox.

14:37 Το μεσημεριανό γεύμα ήταν ευγενική χορηγία των: Makaronino, Juicy Lucy, Ντερλικατέσεν, Fallafel, Βίκος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Δαμάσκιος.

14:08 Το 1ο session μόλις έκλεισε και οι πόρτες ανοίγουν. Το κοινό ετοιμάζεται να απολαύσει το μεσημεριανό του γεύμα και να μπει στον κόσμο των workshops.

13:56 Γιώργος Λευιτικός: «Για να πετύχουμε τους στόχους και αφού βρούμε μια μεγάλη ιδέα θα πρέπει να επικοινωνήσουμε το σωστό μήνυμα, στο σωστό κοινό, τη σωστή χρονικά στιγμή. Αν κάνουμε τα παραπάνω θα μειώσουμε το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα brands και τις διαφορετικές γενιές.».

13:44 Ο ομιλητής Γιώργος Λευιτικός με θέμα «An Advertiser’s journey in a non-linear world», είναι έτοιμος να ορίσει το χάσμα.

13:28 Νικολέττα Τσιτσανούδη: «Το γλωσσικό λάθος, το λάθος του σήμερα, μπορεί να γίνει κανόνας του αύριο.».

13:23 Η ομιλήτρια Νικολέττα Τσιτσανούδη με θέμα «Το λάθος «αλλιώς»», είναι έτοιμη να ορίσει το χάσμα.

13:15 Νίκος Παναγιώτου: «Α-σύγχρονη ενημέρωση είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον μέσο χρήστη και τη σχέση του με τα γεγονότα. Η αποσπασματική παρακολούθηση δηλαδή των γεγονότων δημιουργεί κενά.».

13:07 Ο ομιλητής Νίκος Παναγιώτου με θέμα «Ψευδείς ειδήσεις ή χάσμα ενημέρωσης: Αναζητώντας απαντήσεις σε έναν σύγχρονο γρίφο», είναι έτοιμος να ορίσει το χάσμα.

13:02 Δημήτρης Δημητριάδης: «Υιοθετώντας διαμοιρασμένη οικονομία, ήπιες μορφές μετακίνησης, ηλεκτροκίνηση και δημιουργώντας ζώνες μηδενικών ρύπων στα κέντρα των πόλεων αναβαθμίζουμε ουσιαστικά την καθημερινότητα μας και όχι τις υποδομές της πόλης μας.».

12:53 Γιώργος Βουλγαρούδης: «Το να σχεδιάζουμε πόλεις όμως για αυτοκίνητα μας έφερε σε αυτό το χάσμα που ζούμε σήμερα. Πρέπει να βάλουμε ξανά τον άνθρωπο στο κέντρο και να κάνουμε την πόλη βιώσιμη.».

12:50 Οι ομιλητές Δημήτρης Δημητριάδης και Γιώργος Βουλγαρούδης με θέμα «Γεφυρώνοντας το χάσμα στην βιώσιμη κινητικότητα», είναι έτοιμοι να ορίσουν το χάσμα.

12:25 Το συγκρότημα «Les au Revoir» θα κερδίσει το κοινό με τις lounge μουσικές του!

12:22 Η Curator Έλλη Ζάχου μαζί με την Licence Ιωάννα Δανδέλια υποδέχονται τον κόσμο και μας συστήνουν το δίδυμο παρουσιαστών του #TEDxUoM2018: Ευθύμη Κάλφα & Μαρία Αμανατίδου.

12:15 Το 1ο session, “Define” μόλις ξεκίνησε!

12:05 Oι θέσεις στο αμφιθέατρο αρχίζουν να γεμίζουν. Είσαστε έτοιμοι να επαναπροσδιορίσετε την πραγματικότητα μαζί μας;

11:15 Το πρωινό ήταν ευγενική χορηγία των: Φούρνος Βενέτη, Ψωμοτύρι και Μπισκότα Τσούγκαρη.

11:10 Οι θεατές μας παίρνουν το πρωινό τους. Η πρώτη επαφή κοινού και εθελοντών μόλις ξεκίνησε!

11:00 Το κοινό καταφθάνει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Κεντρικής Μακεδονίας και ήδη περιηγείται στον χώρο.

10:55 Θυμηθείτε πως μπορείτε να παρακολουθείτε τη ροή του event μέσω των social media: Facebook, Instagram και Twitter.

10:41 Οι εγγραφές του κοινού στον χώρο ξεκίνησαν! Μην ξεχνάτε όμως ότι κι εσείς μπορείτε να γεφυρώσετε το δικό σας χάσμα παρακολουθώντας το live streaming!

10:37 Καλημέρα σε όλους! Μια νέα TEDx ημέρα ξεκινά και με χαρά σας καλωσορίζουμε στο 6ο TEDxUniversityofMacedonia με θέμα το «CHASM» ή αλλιώς χάσμα.

Close Menu