Backstage: Όλα όσα δεν είδες πριν το μεγάλο event του TEDxUniversityOfMacedonia 2018!

Backstage: Όλα όσα δεν είδες πριν το μεγάλο event του TEDxUniversityOfMacedonia 2018!

Αναρωτιέσαι τι έγινε «off camera»; Θέλεις να μάθεις τις λεπτομέρειες από τα backstage;

Τότε συνέχισε να διαβάζεις!

Ημέρα: 2 Νοεμβρίου.

Ώρα: Γύρισε το ρολόι σου ακριβώς 24 ώρες πριν το main event του TEDxUoM2018.

Τόπος: Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Ελλάδος (ΤΕΕ).

Η TEDx ημέρα έχει αρχίσει για τους εθελοντές της οργάνωσης, οι οποίοι γεμάτοι ενθουσιασμό καταφτάνουν στον χώρο. Οι ομάδες και τα καθήκοντα τους είναι καθορισμένα. Έτσι, όλοι γνωρίζουν τις αρμοδιότητες τους και οι ετοιμασίες για την επόμενη μέρα αρχίζουν…

Το πρόγραμμα κυλά βάση σχεδίου.

Οι εθελοντές, γεμάτοι ενθουσιασμό και με ένα φλιτζάνι καφέ, πλημμυρίζουν το κτίριο από νωρίς το πρωί. Οι πρώτοι χορηγοί και οι ομιλητές καταφτάνουν στον χώρο. Όλοι είναι στα πόστα τους.

Καφές, μουσική, συζητήσεις. Ξεκινάμε.

Το art team είναι υπεύθυνο για τα σκηνικά και τη διακόσμηση του χώρου. Ετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και βάζουν την πινελιά τους σε κάθε γωνία του ΤΕΕ.

Το photo team γυρίζει στο κτίριο και φωτογραφίζει εθελοντές και ομιλητές.

Ταυτόχρονα, το translation team παρακολουθεί διεξοδικά τις πρόβες των ομιλητών, διορθώνουν τις ομιλίες στα αγγλικά και ετοιμάζονται για την μεγάλη μέρα.

Το blog team δρα ως συνδετικός κρίκος και βοηθά, όπου απαιτείται. Παράλληλα, όμως, συζητάει και συνομιλεί με τους παραβρισκόμενους αντλώντας έμπνευση και πληροφορίες για τα επόμενα άρθρα.

Η οργανωτική. Το κάθε άτομο της οργανωτικής έχει, επίσης, να διαδραματίσει το δικό του ρόλο. Ο Marketing Manager συντονίζει τα social media, οι Sponsorships οργανώνουν τις χορηγίες τους, η Art Director δουλεύει με την ομάδα της, η Content Manager συντονίζει blog και translation team, η PR Manager βλέπει τα τελευταία της email, η Graphic Designer επιβλέπει τα τελευταία γραφιστικά, η Budget μετράει τα λεφτά, ο Υπεύθυνος παραγωγής επιβλέπει τα τελευταία, ο Experience Manager οργανώνει τους εθελοντές του και φυσικά η Curator είναι παντού και συντονίζει τα πάντα! Στις 2 Νοεμβρίου, όμως, πρωταγωνιστούν οι ομιλητές και οι speakers coaches. Ο κάθε ομιλητής ανεβαίνει επί σκηνής και εξασκείται στην επικείμενη ομιλία του όπου με τη βοήθεια των speaker coaches όλα τελειοποιούνται. Οι παρουσιαστές βρίσκονται και αυτοί για τη πρόβα τους και ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του agenda manager.

Οι απαιτήσεις κοινού, διοργάνωσης και εθελοντών δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη. Το άγχος είναι μεγάλο και ο χρόνος περιορισμένος. Άραγε θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κοινού;

Η ώρα έχει περάσει και οι runners συνεχίζουν ακατάπαυστα στην προετοιμασία για την αυριανή ημέρα. Μικρές ομάδες φίλων-εθελοντών διασκορπισμένες στον χώρο αναλαμβάνουν να εκτελέσουν τις απαραίτητες ενέργειες. Τοποθετούν στις κατάλληλες θέσεις τις χορηγίες, καθαρίζουν τους χώρους, στήνουν και διακοσμούν με τα κατάλληλα έπιπλα τους χώρους. Κάποιοι έχουν αναλάβει να τοποθετήσουν στις delegate bags «τα δωράκια», κάποιοι άλλοι φτιάχνουν τα badges του κοινού. Άλλοι πάλι βοηθούν τους καλλιτέχνες μας σε ότι χρειάζονται και άλλοι ακολουθούν τις συστάσεις της οργανωτικής. Πολλά μέλη της προηγούμενης οργανωτικής ομάδας βρέθηκαν στον χώρο για υποστήριξη και για να βοηθήσουν στις τελευταιές διαδικασίες. Όλα δείχνουν ότι το event τις 3ης Νοέμβρη θα είναι bigger than ever.

Γέλια και χαμόγελα διακόπτουν τις βιαστικές και μηχανικές κινήσεις των εθελοντών. Ένα κύμα χαράς και ταυτόχρονα λύπης, για το event που ένωσε 74 διαφορετικά άτομα ωθώντας τα να ανακαλύψουν ανεξερεύνητες πτυχές του εαυτού τους, κλείνει την μέρα πριν το main event. Άραγε θα καταφέρουμε να επαναπροσδιορίσουμε την πραγματικότητά σας;

Στις 11 μ.μ. οι πόρτες κλείνουν. Σε λίγες ώρες το event θα έχει ξεκινήσει!

Φώτα. Κάμερα. Πάμε.

 

 

Evangelia Perganti

Ασύγκριτα παθιασμένη με την δημοσιογραφία και κυρίως, με την αρθρογραφία. Ερωτευμένη με τα στενάκια των πόλεων και λάτρης των κοκτέιλ. Ονειρεύομαι να ταξιδεύω τον κόσμο και να μεταδίδω, μέσω του γραπτού λόγου, τις εμπειρίες μου. Για αυτό, σπουδάζω και δημοσιογραφία άλλωστε.
Close Menu