5+1 εφαρμογές για να ταξιδέψετε σε όλο το κόσμο!

5+1 εφαρμογές για να ταξιδέψετε σε όλο το κόσμο!

Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, τα ταξίδια, όμως, όχι. Τα τριήμερα και οι γιορτές είναι πολλά και οι ευκαιρίες για μικρά η μεγάλα ταξιδάκια αυξάνονται. Η οργάνωση, ωστόσο, ενός ταξιδιού είναι κάτι που αγχώνει τους περισσότερους και που τελικά τους κάνει να μην τολμήσουν μια εξόρμηση. Για αυτό προσπαθήσαμε να βρούμε και να σας παρουσιάσουμε μερικές εφαρμογές που μπορούν να κάνουν ευχάριστο το ταξίδι σας, πριν καν ξεκινήσει.

 

 Tripadvisor

https://play.google.com

Η εφαρμογή αυτή έχει πολλά παρακλάδια. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου η κύρια χρήση της είναι για να λαμβάνεις πληροφορίες για εστιατόρια, καταλύματα, τοποθεσίες. Θέλεις να φας σε ένα εστιατόριο αλλά δεν ξέρεις αν θα σ αρέσει; Μπαίνοντας στο tripadvisor μπορείς να δεις τι βαθμολογίες έδωσαν άλλοι χρήστες, να δεις φωτογραφίες από πιάτα και από τον χώρο, να δεις τις τιμές και γενικότερα σχόλια. Δεν σημαίνει ότι θα συμφωνείς με όλα, αλλά μπορείς να πάρεις μια γενική ιδέα για το μέρος που επρόκειτο να επισκεφτείς.

Skyscanner

Για τη διαμονή μιλήσαμε, αλλά στο πως θα πας όσο πιο οικονομικά γίνεται στον προορισμό σου δεν αναφερθήκαμε. Υπάρχουν, πλέον, αρκετές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όμως κάποιες δεν μας είναι γνωστές και για τις άλλες δεν γνωρίζουμε αν έχουν δρομολόγια για τον προορισμό μας. Χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη εφαρμογή προσθέτεις που θέλεις να πας και για τις μέρες που θα επιλέξεις θα σου εμφανίσει τα πιο φθηνά εισιτήρια. Η εφαρμογή διαθέτει διάφορα φίλτρα. Μπορείς για παράδειγμα να αναζητήσεις πτήσεις με κριτήριο την τιμή ή με κριτήριο την διάρκεια πτήσεις.

Google maps

Μια εφαρμογή που όλοι γνωρίζετε και που χωρίς αυτή ο όρος «ταξίδι» θα ήταν πολύ διαφορετικός. Οι εποχές που ανοίγαμε τους χάρτες για να πάμε στον προορισμό μας  και ξοδεύαμε πολύ χρόνο, πέρασαν οριστικά. Πλέον, πληκτρολογείς που θες να πάς και σου εμφανίζονται οι πιο σύντομες διαδρομές, αλλά και η χρονική απόσταση αναλόγως αν επιλέξεις αυτοκίνητο, ή πόδια, ή ακόμα και με τα διαθέσιμα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Uber

https://play.google.com

Έχεις φτάσει στο προορισμό σου, αλλά χωρίς δικό σου μεταφορικό. Επιπλέον βιάζεσαι και δεν θες να χρησιμοποιήσεις λεωφορεία, μετρό κλπ, τι κάνεις; Απλά ανοίγεις το Uber δηλώνεις που είσαι και που θες να πας και ένας οδηγός έρχεται και σε παραλαμβάνει. Κάθε όχημα παρακολουθείται από GPS για την ασφαλή σου μετακίνηση, ενώ για κάθε κούρσα γνωρίζεις εκ των προτέρων πόσο θα πληρώσεις.

Google translate

https://play.google.com

Τελευταία μπόνους εφαρμογή, ένα λεξικό. Είσαι σε εστιατόριο και διαβάζεις πιάτα με περίεργα υλικά. Δεν πανικοβάλλεσαι! Έχεις στο κινητό σου ένα λεξικό που περιέχει όλες τις γλώσσες του κόσμου. Οπότε οι πιθανότητες να παραγγείλεις κάτι που δεν θα θελες, μειώνονται αισθητά.

Το βασικότερο, όμως, σε κάθε ταξίδι είναι η διαμονή. Ως μπόνους, λοιπόν, στο +1 θα παραθέσω εφαρμογές που λύνουν αυτό το πρόβλημα!

Booking

Πρόκειται για τη νούμερο ένα εφαρμογή κράτησης χώρου διαμονής. Είτε πρόκειται για ξενοδοχείο, είτε για ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Στην εφαρμογή μπορείς να προσθέσεις τις προδιαγραφές που θέλεις να πληρεί ο χώρος διαμονής σου (χρήματα ανά βράδυ, τοποθεσία, υπηρεσίες κ.α) και η εφαρμογή θα σου εμφανίσει τα διαθέσιμα καταλύματα. Έτσι, πολύ γρήγορα και εύκολα ξεπερνάς ένα μεγάλο εμπόδιο που είναι το που θα μείνεις.

 

Airbnb

Είναι ο τύπος διαμονής που επιλέγει πλέον η πλειοψηφία των τουριστών. Απλοί πολίτες, δίνουν σε αυτή τη πλατφόρμα, τα σπίτια τους, είτε κάποιους χώρους του σπιτιού και οι τουρίστες μέσω της εφαρμογής, βρίσκουν αυτό που τους ταιριάζει και το νοικιάζουν για ορισμένες μέρες.

Hostelworld

Η εφαρμογή αυτή επικεντρώνεται στα hostels. Ουσιαστικά, μιλάμε για δωμάτια που μοιράζονται πολλά άτομα και με πολύ λιγότερες ανέσεις από τα κανονικά ξενοδοχεία. Με την συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορείς να βρεις άμεσα το καλύτερο hostel σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου!

Στάθης Παυλίδης

Φοιτητής του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών. Κύρια ασχολία, ωστόσο, το blogging σε διάφορες ιστοσελίδες. Παράλληλα, δηλώνω υπεύθυνα παθιασμένος με την μουσική, το κινηματογράφο και τον αθλητισμό. Θέματα με τα οποία καταπιάνομαι και στα άρθρα μου.
Close Menu