5 TED Talks με τα περισσότερα Views

5 TED Talks με τα περισσότερα Views

Όλοι έχετε δει κάποιο βίντεο της TED. Κάποια ομιλία που σίγουρα άλλαξε την ζωή σας, καθώς και τον τρόπο που σκέπτεστε και βλέπετε τα πράγματα προς το καλύτερο. Ποιες είναι, όμως, οι ομιλίες που ψήφισε το κοινό ως τις καλύτερες, αφού ξεπέρασαν με τα κλικ τα 30 εκατομμύρια views; Άραγε εσύ τις έχεις δει; Παρακάτω μπορείς να τις απολαύσεις.

 1. Sam Berns/ TEDxMidAtlantic/ My philosophy for a happy life

Views: 30.303.300

Ο Sam Berns, ένας 17χρονός νέος, μιλάει στο TEDxMidAtlantic σχετικά με την δική του φιλοσοφία για την χαρούμενη ζωή. Κερδίζει τις εντυπώσεις και την πρώτη θέση στην λίστα με τα πιο προβεβλημένα βίντεο της TED. Ο Σαμ πάσχει από προγηρία, μια εκφυλιστική ασθένεια που δεν επιτρέπει στα κύτταρα του να αναπτυχθούν φυσιολογικά. Παρά το γεγονός ότι η ασθένεια του δεν του επιτρέπει να πραγματοποιήσει πολλές από τις ασχολίες και τα πράγματα που θα ήθελε να κάνει, αυτό δεν τον αφήνει να σταθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση των ονείρων του. Μοιράζεται έτσι με τον κόσμο, συμβουλές και εύχεται σε όλους να έχουν μια χαρούμενη ζωή. «Πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο και καθώς παλεύω να τον αλλάξω πιστεύω ότι μπορώ να είμαι ευτυχισμένος».

 

 

2. James Veitch/ TED Global/ This is what happens when you reply to spam email

Views: 26.685.264

Ο James Veitch είναι ένας κωμικός, ο οποίος μίλησε με ένας εντελώς διαφορετικό τρόπο σχετικά με ένα θέμα που όλους μας απασχολεί, τα ανεπιθύμητα μέιλ. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για το τι γίνεται όταν μπεις στην διαδικασία να απαντήσεις σε ένα τέτοιο μήνυμα, αντί να το διαγράψεις. Σίγουρα, παίρνει χρόνο και ενέργεια, όμως οπωσδήποτε περνάς όμορφα τον χρόνο σου ξεγελώντας τους απατεώνες. Θέλετε να μάθετε, λοιπόν τι έκανε ο Τζέιμς; Δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από το να δείτε την ομιλία του.

 

 

3. Lara Boyd/ TEDxVancouver/ After watching this, your brain will not be the same

Views: 21.355.000

Η Lara Boyd διεξάγει μια ερευνά σχετικά με τον εγκέφαλο. Έδρα της είναι το πανεπιστήμιο British Columbia. Σε αυτήν την ομιλία κάνει αναφορά – σε τι άλλο; – στον εγκέφαλο και ενημερώνει το κοινό σχετικά με την «πλαστικότητα» του. «Όλα όσα ξέρουμε για τον εγκέφαλο αλλάζουν σε έναν γρήγορο ρυθμό, και τελικά όσα νομίζαμε ότι ξέραμε αποδεικνύονται ανολοκλήρωτα ή λανθασμένα», αναφέρει η ομιλήτρια. Κάνει λόγο για την πλαστικότητα των νευρώνων, η οποία υποστηρίζεται από χημικές, δομικές και λειτουργικές αλλαγές. Οι τελευταίες, είναι υπεύθυνες και για την διαδικασία της μάθησης. Εμείς και ο εγκέφαλος μας διαμορφωνόμαστε σύμφωνα με τις επιταγές από το περιβάλλον που μας περιτριγυρίζει. Ό,τι κάνουμε ή ακούμε μας αλλάζει προς το καλό ή προς το χειρότερο.

 

 

4. Ran Gavrieli/ TEDxJaffa/ Why I stopped watching porn

Views: 18.446.718

“Το πορνό φέρνει πολύ θυμό και βία στις προσωπικές μου φαντασιώσεις”, είπε ο Ran Gavrieli ξεκινώντας την ομιλία του για το TEDxJaffa. Διατείνεται πως βλέποντάς το δημιουργείται περισσότερη ζήτηση και μεγαλώνει η προσφορά. Έτσι, ουσιαστικά μετέχει και στην γέννηση και θεμελίωση της κινηματογραφημένης πορνείας. Ισχυρίζεται ότι το πορνό φέρνει μια νέα εκδοχή στις φαντασιώσεις, μια πτυχή που δεν υπήρχε πριν.

Κατα αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο χάνεται ο ερωτισμός, αλλά και η ικανότητα της φαντασίωσης. Υποστηρίζει, ακόμα, ότι παραλύει τα νεαρά αγόρια και τους άνδρες και τους διδάσκει πράγματα που δεν θα έπρεπε. Παράλληλα, η τηλεόραση και το διαδίκτυο προβάλλουν λανθασμένα πρότυπα. Εισχωρούν στην σκέψη των κοριτσιών και τα πείθει πως αν θέλουν να αγαπηθούν θα πρέπει να πρώτα να είναι ικανές να εγείρουν τον σεξουαλικό πόθο. Παροτρύνει, λοιπόν, τους ακροατές να έχουν σωματικά και συναισθηματικά ασφαλές σεξ. Να αφήσουν στην άκρη την ιεραρχία και την υποταγή των φύλων και να φέρουν πίσω το γέλιο, σαν μέσο για την οικειότητα.

 

 

5. Pablos Holman/ TEDxMidwest/ Top hacker shows us how it’s done

Views: 18.324.000

Ένας χάκερ και εφευρέτης, ο Pablos Holman παίρνει τον λόγο στο TEDxMidwest. Αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος σήμερα μέσω της τεχνολογίας και κάποιων απλών μηχανημάτων, όχι μόνο να παρακολουθήσει την κάθε μας κίνηση, αλλά και να πάρει τον έλεγχο των ηλεκτρικών μας συσκευών. Παίρνοντας έναυσμα από τις δράσεις κάποιων χάκερ, αναφέρεται σε πολλά συστήματα, τα οποία θεωρούνται από πολλούς ασφαλή και τους αποδεικνύει λάθος. Ο Pablo και οι συνεργάτες του, εργάζονται για το Intellectual Ventures Lab και προσπαθούν διακαώς να λύσουν κάποια από τα ανθρώπινα προβλήματα.

 

Ελπίζω να τις απολαύσατε όπως και εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη μας!

 

Evangelia Perganti

Ασύγκριτα παθιασμένη με την δημοσιογραφία και κυρίως, με την αρθρογραφία. Ερωτευμένη με τα στενάκια των πόλεων και λάτρης των κοκτέιλ. Ονειρεύομαι να ταξιδεύω τον κόσμο και να μεταδίδω, μέσω του γραπτού λόγου, τις εμπειρίες μου. Για αυτό, σπουδάζω και δημοσιογραφία άλλωστε.
Close Menu