Ψηφιακός Μετασχηματισμός: το κλειδί για το Σήμερα

Ψηφιακός Μετασχηματισμός: το κλειδί για το Σήμερα

Η εξάπλωση του Covid-19, που ξεκίνησε να εμφανίζεται στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2020, δημιούργησε νέες συνθήκες στις οποίες πολίτες, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, υγειονομικοί, αλλά και άτομα κάθε ιδιότητας καλούνται να ανταπεξέλθουν. Δεδομένης της τήρησης αποστάσεων, κάθε ενέργεια, από την πιο απλή έως και την πιο σύνθετη, χρειάζεται να λάβει διαφορετική μορφή με τέτοιο τρόπο που να αποφεύγεται η συναναστροφή των ατόμων φυσικά. Στην νέα διαμόρφωση των διαδικασιών, πρωταγωνιστεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός (Digital Transformation). Ωστόσο, η πανδημία αυτή δεν αποτελεί παρά μία αφορμή, και όχι την θεμελιώδη αιτία για την επιτακτική ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Παντού γύρω μας, συναντούμε καθημερινά πινελιές ψηφιακού μετασχηματισμού. Η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία είναι σαφώς τα πρώτα παραδείγματα που σκέφτεται κανείς, αλλά σταματά όντως εκεί;

Ψηφιακός Μετασχηματισμός = Τηλεργασία; Μάλλον όχι.

Ως ψηφιακός μετασχηματισμός ορίζεται μία αλλαγή που προκαλείται από την χρήση της τεχνολογίας σε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μίας επιχείρησης πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν αφορά κάποιο project μερικών μηνών ή χρόνων, που κάποτε θα ολοκληρωθεί. Αντιθέτως, αποτελεί νοοτροπία και μέθοδο της επιχείρησης που στοχεύει στην βέλτιστη απόδοσή της. Έτσι, η κάθε επιχείρηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την βιωσιμότητά της οφείλει να εξελίσσεται συνεχώς. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που χάθηκαν, διότι αδυνάτισαν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες που επικρατούν, ούτε κι εκείνες που παλεύουν να επιβιώσουν γιατί έχουν χάσει οποιοδήποτε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτό, διότι πλέον δεν αρκεί απλώς η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και η τηλεργασία. Γιατί είναι όμως τόσο απαραίτητος ο ψηφιακός μετασχηματισμός;

Η τεχνολογία σε οποιαδήποτε μορφή της συνιστά το πιο χρήσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις. Δεν αντικαθιστά ακριβώς τον άνθρωπο, όπως αρκετοί ισχυρίζονται, αλλά τον διευκολύνει στις υποχρεώσεις του. Για παράδειγμα, η σημαντική χρήση αυτοματισμών έχει περιορίσει απίστευτα τα λάθη και τον απαιτούμενο χρόνο για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Καθώς η ευθύνη του ανθρώπινου παράγοντα μειώνεται στα ιδιαίτερα απλά εγχειρήματα, όπως θα ήταν η σωστή αντιγραφή κάποιου κωδικού προϊόντος ή η αποστολή e-mail σε κάποιο πελάτη, είναι βέβαιο ότι η απαιτούμενη ενέργεια θα εκτελεστεί σωστά και έγκαιρα. Το μποτιλιάρισμα στο δρόμο για τη δουλειά, αφηρημένες σκέψεις που αποπροσανατολίζουν κάποιο εργαζόμενο ξεχνώντας μία υποχρέωσή του, οικογενειακές υποχρεώσεις δεν χρειάζεται να αποτελούν πλέον κόστος για την επιχείρηση. Μπορούν να γίνουν αυτόματα με την χρήση μηχανισμών.

Εργαζόμαστε (σχεδόν) ζωντανά!

Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι η χρήση των συστημάτων νέφους, γνωστά και ως cloud services. Με τον τρόπο αυτό, δεν παραμένει τίποτα καταχωρημένο τοπικά, αλλά διαδικτυακά. Αυτό σημαίνει ότι πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία ή ενέργεια είναι εφικτή ανά πάσα στιγμή, από οποιοδήποτε μέρος. Πέραν, λοιπόν, της περισσότερο ομαλής μετάβασης στην τηλεργασία, αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος των εργαζομένων και των διαδικασιών γίνεται εξαιρετικά εύκολος. Η ανάθεση project, η δυνατότητα δημιουργίας reminder, το «σκορ»-ποσοστό εργασίας του κάθε χρήστη και οι καθημερινές ενέργειές του είναι μόνο κάποιες από τις ευκαιρίες που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας εξουσιοδοτημένος χρήστης συστημάτων νέφους. Ακόμη, η παρέμβαση για τον εντοπισμό και την διόρθωση πιθανών λαθών ή την πρόταση βελτιώσεων ειδικά σε νέα μέλη της επιχείρησης γίνεται πιο άμεση και λιγότερο χρονοβόρα.

Η βελτίωση των ήδη γνωστών διαδικασιών είναι αναμφισβήτητα ένα πλεονέκτημα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Όμως, έχει κι άλλο. Η κοινωνία πλέον έχει μεγαλύτερες, σημαντικότερες ανάγκες. Για τις ανάγκες αυτές βεβαίως υπάρχουν και τα κατάλληλα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Στην εποχή της Πληροφορίας, τα Big Data (Μεγάλα Δεδομένα), δεν υφίσταται να μείνουν ανεκμετάλλευτα. Η συγκέντρωση και η ανάλυσή τους δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί με τους παλιούς, παραδοσιακούς τρόπους, ούτε από εργαζομένους. Η διεξαγωγή των ορθότερων, πιο στοχευμένων και περιεκτικών συμπερασμάτων θα καθορίσουν την λήψη της βέλτιστης απόφασης. Συνεπώς, τα προηγμένα συστήματα και τεχνολογίες είναι αναγκαίο… καλό.

Ποιο είναι όμως το αναγκαίο κακό;

Μα, φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το τεχνολογικό άγχος (τεχνο-στρες).

Το τεχνο-άγχος ή τεχνολογικό άγχος, ή αλλιώς γνωστό ως τεχνο-στρες (technostress), είναι το άγχος που προκαλείται από τη χρήση υπολογιστών. Είναι το αποτέλεσμα αλλαγών στις συνήθειες εργασίας και συνεργασίας μεταξύ εργαζόμενων που προκύπτουν λόγω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής.

Η πολύωρη έκθεση σε ηλεκτρονικές συσκευές έχει διάφορες επιπτώσεις ψυχολογικά και σωματικά. Διάσπαση προσοχής, έλλειψη υπομονής και κακή στάση του σώματος είναι μόνο μία γεύση από αυτές. Ωστόσο, αυτές οι επιπτώσεις δεν αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, αλλά μάλλον την υπερβολική χρήση ηλεκτρονικών συσκευών γενικότερα, που σημειώνεται ούτως ή άλλως εδώ και αρκετά χρόνια. Το τεχνολογικό άγχος, όμως, αφορά την αλλαγή στις διαδικασίες και συνεπώς συνδέεται άμεσα με τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στην ιδέα ότι η παραμικρή ενέργεια καταχωρείται, ελέγχεται και παρακολουθείται, η πίεση και το άγχος απογειώνεται. Η ψυχολογική αυτή καταπίεση, μακροχρόνια επηρεάζει το άτομο όχι μόνο στην προσωπική αλλά κυρίως την επαγγελματική ζωή του, γεγονός που θα έπρεπε να προβληματίζει κάθε επιχείρηση.

Έναν ακόμη κίνδυνο που εγκυμονεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός, είναι η παραβίαση της ασφάλειας του δικτύου και των συστημάτων. Η ψηφιακή καταχώρηση δεδομένων διευκολύνει την παραβίασή τους από hackers, απειλώντας έτσι την επιχείρηση αλλά και το απόρρητο των πελατών της. Ωστόσο, με την κατάλληλη επιλογή συστημάτων ασφαλείας (cyber security), μπορεί να εξασφαλιστεί η προστασία των δεδομένων και η αποφυγή παραπλάνησης υπαλλήλων και πελατών.

Ας μετασχηματιστούμε, λοιπόν.

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας οδηγεί σε εφαρμογές οι οποίες είτε μετασχηματίζουν τις διαδικασίες, προσδίδοντάς τους μία ψηφιακή μορφή, είτε δίνουν νέες δυνατότητες που θα απογειώσουν όποια επιχείρηση τις υιοθετήσει και αξιοποιήσει σωστά. Ωστόσο, η κάθε επιχείρηση οφείλει να μεριμνά για τους υπαλλήλους της, παρέχοντας την κατάλληλη καθοδήγηση και υποστήριξη. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να απειλούνται, αλλά να διευκολύνονται. Έτσι, θα μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο για την επιχείρηση, όσο και για τους πελάτες της.

Zenia Papadopoulou

Φοιτήτρια Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αγαπώ το θέατρο, τη λογοτεχνία και το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι η επικοινωνία και ο λόγος αποτελούν το κλειδί για την υγιή λειτουργία οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας ή ανθρώπινης σχέσης.
Close Menu