ΤECH and the CITY #TEDxUoM2018

ΤECH and the CITY #TEDxUoM2018

Η τεχνολογία βοηθάει καθημερινά τις ζωές μας σε πολλούς τομείς. Είτε σε συνδυασμό με άλλες επιστήμες είτε αυτούσια, δίνει ώθηση για νέες εξελίξεις. Με αφορμή λοιπόν την πρόοδο της τεχνολογίας και πως αυτή βελτιώνει την ζωή του ανθρώπου (και ο ίδιος με τη σειρά του πως συνεισφέρει στην δική της εξέλιξη δημιουργήθηκε τη περασμένη εβδομάδα στις 24/05 μια ημερίδα με τίτλο “TECH and the CITY” στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με διοργανωτές τον Μάριο-Μηνά Κόντη και την Αλεξάνδρα Μουταφίδου.

Η ιδέα προέκυψε κυρίως από το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία/προγράμματα της τεχνολογίας με στόχο την υλοποίηση μιας ιδέας στα πλαίσια της εθελοντικής ή μη εργασίας τους ή τη δημιουργία μιας νέας startup.

Η ημερίδα αποτελούνταν από τέσσερα διαφορετικά session με τίτλους Τεχνολογία και ΚοινωνίαΤεχνολογία και Επιχειρήσεις, Τεχνολογία στην Πόλη και Pitch Deck . Σε κάθε session συμμετείχαν άτομα από εθελοντικές ομάδες ή νέες startup στην Ελλάδα.  Στόχος ήταν να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες απορίες και να δοθούν απαντήσεις σε απλά ερωτήματα που μας αφορούν τώρα ή μελλοντικά.

Στο πρώτο session με υπεύθυνο συντονιστή τον Γιώργο Μαντζουρανίδη ( Τεχνολογία και κοινωνία) μας μίλησε η Δάφνη Καραβοκύρη από το Vice Greece μέσω ανοικτής συζήτησης στο skype, το TEDxUniversityofMacedonia και η AIESEC.

Από το πρώτο session δε θα μπορούσε να λείπει το TEDxUniversityofMacedonia! Συντονιστής όπως ανέφερα ήταν ο Γιώργος Μαντζουρανίδης, ο οποίος μας θύμισε λίγα από το TEDxUoM2017. Η ομάδα μας, παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους αξιοποιεί κάθε μέλος της τα εργαλεία που του προσφέρει η τεχνολογία, το διαδίκτυο, τα social media ώστε να δημιουργηθεί το δικό της Community. Πιο συγκεκριμένα τα άτομα της ομάδας εξήγησαν τους τρόπους και τα εργαλεία με τα οπόια η Art Director για παράδειγμα σχεδιάζει τα σκηνικά των pre-events και του main event ή πως ο Marketing Manager προωθεί το TEDxUoM μέσω των social media.

Αναλυτικότερα, η PR Manager της ομάδας έκανε την αρχή και παρουσίασε εν συντομία τι είναι το TED, ΤEDx και ποια μέλη αποτελούν το TEDxUoM. Στη συνέχεια η Content Manager της ομάδας ανέλαβε να παρουσιάσει τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι Graphic Designer, Art Director, Marketing Manager και Content Manager στα πλαίσια της ομάδας και πως πετυχαίνουν τους στόχους τους. Έπειτα o Web Developer, έδειξε με τη σειρά του τα δικά του εργαλεία ( που είναι σαφώς πιο πολλά ) και εστίασε κυρίως στη καινοτομία της ομάδας, τη νέα πλατφόρμα των εθελοντών με την εφαρμογή REACT. Τέλος, η PR Manager έκλεισε τη παρουσίαση με ένα από τα σημαντικότερα tools της ομάδας, το Youtube και τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για ένα TEDx.

Στο δεύτερο session της ημερίδας συνεχίστηκε ( Τεχνολογία και Επιχειρήσεις ) με ομιλητές την Μαριάννα Πρίντζιου, τη Σουζάνα Θεοδωρίδου, τον Κώστας Αλέξογλου και  τον Γιώργος Παπαζίδη. Στο τρίτο session του TECH and the CITY” (Τεχνολογία στην πόλη ) οι ομιλητές ήταν οι MAKRIDISAssosiates, Homebody.gr και το OK!THESS. Στο τέταρτο και τελευταίο session ( Pitch Deck) παρουσίασαν οι AristotleRacingTeam και οι Aristotle Space & Aeronautics Team.

Αυτό φυσικά δε θα πραγματοποιούνταν δίχως τη προσπάθεια αυτών των νέων ανθρώπων που διψάνε για καινοτόμες πράξεις. Συγκεκριμένα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή μας, να συνεισφέρουμε με την ιδιότητα μας, προσφέροντας στο συνέδριο “UoM TECH AND THE CITY”. Η εταιρεία ΧΟΥΤΟΣ Catering συμμετείχε στην ημερίδα παρέχοντας τις υπηρεσίες της, όπως επίσης και οι Εκδόσεις τους Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καλύπτοντας τις ανάγκες της ημερίδας.

Το κύριο συμπέρασμα της ημερίδας είναι φυσικά πως η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Η σωστή χρήση των εργαλείων που μας παρέχει δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας. Eυχαριστούμε πολύ την ημερίδα του “TECH and the CITY” που προσκάλεσε την ομάδα του TEDxUniversityofMacedonia. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στη ομάδα του TEDxUoM να γίνεται όλο και πιο γνωστή και να εξελίσσεται κάθε χρόνο και περισσότερο .

 

Γωγώ Πελέκα

Δηλώνω εκκολαπτόμενη οικονομολόγος. Κατά καιρούς εθελόντρια σε διάφορα δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Μου αρέσει να εξερευνώ και να ενθουσιάζομαι! Μεγάλη μου αγάπη ο χορός,οι σειρές/ταινίες και η φωτογραφία. Αν θες να με καλοπιάσεις πάρε μου λουλούδια, γιατί όχι και σοκολάτες!
Close Menu