Το AURORA ξεπρόβαλε!

Το AURORA ξεπρόβαλε!

Θέλετε να κάνουμε μια αναδρομή στη περασμένη Κυριακή όπου το TEDxUoM είχε το πρώτο του pre-event μετά από 6 μήνες;

Bεβαίως και θέλετε! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά.

To όνομα του πρώτου pre-event ήταν η λέξη AURORA ( λατινική λέξη) που σημαίνει αυγή ( έχει βαθύ νόημα ) αλλά για την ομάδα του TEDxUoM είναι το νέο και δυναμικό της ξεκίνημα (wow) ! Νέο ξεκίνημα, νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και σχέδια απλώνονται μπροστά μας! Η επιλογή των μελών της οργανωτικής ομάδας έγινε πριν από περίπου 3 μήνες και όλοι μαζί επέλεξαν τους εθελοντές (κατόπιν συνεντεύξεων) για να μεγαλώσουν την ομάδα του 6ου TEDxUoM!

Ο καιρός το τελευταίο διάστημα μας είχε απογοητεύσει. Σίγουρα αποτέλεσε έναν προβληματισμό. Προσπάθησε αρκετές φορές να μας μεταπείσει αλλά εμείς προσπαθήσαμε περισσότερο και αποφασίσαμε πως το πρώτο μας pre-event θα γίνει και με χαλάζι! Ε έγινε λοιπόν, στο πανέμορφο καφέ-μπαρ του Mπονμπονέλλα cute bar, αλλά χωρίς χαλάζι.

Από νωρίς το πρωί τα τηλέφωνά μεταξύ της οργανωτικής ομάδας είχαν πάρει φωτιά και η αγωνία είχε ανέβει στα ύψη  ( σαν τα πρωτοετά ένα πράγμα ) . Στις 5.00 μ.μ. είχαμε συγκεντρωθεί όλοι στο Μπονμπονέλλα που θα λάμβανε χώρο το pre-event ώστε να ετοιμάσουμε τα τελευταία σκηνικά.

Κυριακή στις 6.00 μ.μ. ήταν η επίσημη ώρα έναρξης. Σιγά-σιγά βλέπαμε γνώριμα πρόσωπα να καταφτάνουν προς το μαγαζί. Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν οι αγαπημένοι εθελοντές μας, οι οποίοι ήρθαν όλοι στην ώρα τους με το καλύτερό τους χαμόγελο και γεμάτοι διάθεση.

Στην υποδοχή ή registration desk ( να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ) ήταν τα μέλη της οργανωτικής ομάδας όπου υποδέχονταν τον κόσμο με σούπερ διάθεση και σου έδιναν και TEDx αυτοκόλλητο, αμε! Σου έδιναν και ένα λευκό χαρτάκι ώστε να γράψεις μια ιδέα σου που θα ήθελες πολύ να διαδοθεί και να τη κρεμάσεις στο DIY σκηνικό που ανέλαβε να υλοποιήσει η Art Director με τη βοήθεια της υπόλοιπης ομάδας. Τολμώ να πω πως γράψατε αρκετά ενδιαφέρουσες ιδέες!

Λίγο πιο πέρα, στην αγαπημένη πεζούλα του Μπονμπονέλλα είχε μαζευτεί κόσμος. Παλιοί και νέοι TEDx’ers, ήταν όλοι εκεί, πιστοί στο ραντεβού τους. Νέες γνωριμίες, συζητήσεις και χαμόγελα σε συνοδεία με τα δροσιστικά κοκτέιλ, την 70s μουσική και στο backround δεν έλειπαν οι TEDx ομιλίες ! Υπήρχε ένα TEDx-ικο κλίμα σε όλο του το μεγαλείο. Οι παλιοί συμβούλευαν τους νέους και τους ενημέρωναν τι έπεται να ακολουθήσει (συγκίνηση και χαρά ταυτόχρονα). 

Ένα pre-event τελείωσε . Εσύ που δε ήσουν εκεί να είσαι σίγουρος πως θα έρθουν κι άλλα, σύντομα. Για εσάς που ήρθατε ελπίζουμε να το απολαύσατε όσο εμείς . Σας ευχαριστούμε τόσο πολύ για τη παρουσία σας, τις ίδεες που μοιραστήκατε μαζί μας και τα χαμόγελά σας. Ήσασταν υπέροχοι !

Τα λέμε σε επόμενο pre-event, μέχρι τότε πάρτε μια γεύση από το video που ακολουθεί και μη ξεχνάτε:

“Ideas worth spreading” 

 

Γωγώ Πελέκα

Δηλώνω εκκολαπτόμενη οικονομολόγος. Κατά καιρούς εθελόντρια σε διάφορα δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Μου αρέσει να εξερευνώ και να ενθουσιάζομαι! Μεγάλη μου αγάπη ο χορός,οι σειρές/ταινίες και η φωτογραφία. Αν θες να με καλοπιάσεις πάρε μου λουλούδια, γιατί όχι και σοκολάτες!
Close Menu