Δυναμικό Start-up στην Ελλάδα!

Δυναμικό Start-up στην Ελλάδα!

Επιχειρηματικότητα, καινοτομία, ανάπτυξη .

Αρκετά οικείες λέξεις που ηχούν στα αυτιά μας αλλά φαντάζουν μακρινές, ουτοπικές και συνάμα άγνωστες. Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται σε μια μειονεκτική θέση, καθώς η οικονομία της είναι στα πλαίσια της κρίσης. Μιας κρίσης που έχει μαραζώσει τα όνειρα πολλών οργανισμών, επιχειρήσεων,ανθρώπων καθέ ηλικίας, αλλά κυρίως των νέων. Αυτών των νέων που καθώς μεγάλωναν είχαν στόχους για το μέλλον τους και πίστευαν στα όνειρά τους. Και σήμερα; Η απαισιοδοξία έχει χτυπήσει κόκκινο και κανένα χέρι βοηθείας δεν τους απλώνεται. Μήπως όμως υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να δώσει φως στο σκοτεινό τους μονοπάτι;

  Κι όμως, υπάρχει! Παρά τους δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζουμε κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν τη δύναμη να αλλάξουν τα δεδομένα που επικρατούν. Πίσω από αυτούς τους ανθρώπους βρίσκεται πάντα ένα μεγάλο στήριγμα που δίνει ώθηση ώστε να πραγματοποιηθούν νέες ιδέες. Ένα τέτοιο στήριγμα για παράδειγμα είναι η eggΈνας οργανισμός που σου δίνει τη δυνατότητα να εκπαιδευτείς, να σχεδιάσεις το business plan σου, να έχεις πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης και μέσα σε έναν χρόνο να βλέπεις την ιδέα σου να γίνεται μια βιώσιμη επιχείρηση. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό!

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Hopwave, η οποία πριν από μερικά χρόνια υπέβαλλε την αίτηση της στον οργανισμό egg και έγινε αποδεκτή. Πως ξεκίνησε όλο αυτό; Τι είναι η Hopwave; Θα σας τα εξηγήσω όλα.

Βρέθηκα με τον Σωτήρη Σάββα, τον Content Manager της εταιρείας, και μου εξιστόρησε λίγα από το παρελθόν της.Πριν από κάποια χρόνια ο Γιώργος Πιλιπίδης και ο Γιώργος Σιάτρας κάνοντας τα ταξίδια τους στα ελληνικά νησιά παρατήρησαν πως υπάρχει μια έλλειψη στις μονοήμερες κρουαζιέρες (day cruising). Αυτό θεώρησαν πως πρέπει να αλλάξει. Η ιδέα τους ήταν να δημιουργηθεί μια εφαρμογή η οποία θα παρέχει στους ταξιδιώτες όλες τις πληροφορίες που τους είναι απαραίτητες καθώς και άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Η egg το έκρινε αρκετά καινοτόμο και αποφάσισε να τους βοηθήσει!

Πρέπει να επισημάνουμε πως η Hopwave είναι η πρώτη εφαρμογή με τέτοιου είδους περιεχόμενο και έχει βραβευτεί για το στρατηγικό της μαρκετινγκ. Επιπλέον, σημαντικό αποτελεί το γεγονός πως η επιχείρηση προσπαθεί να βρεί τους ρυθμούς της και να αποκτήσει μια σταθερότητα παρά τους δύσκολους καιρούς.Φυσικά η Ηopwave δε προσφέρει μόνο υπηρεσίες στους αγαπημένους της ταξιδιώτες αλλα και στους συνεργάτες της (π.χ. παροχή οργάνωσης της επιχείρησης) .

Σίγουρα η επιχείρηση είναι στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής της ζωής και όπως ανέφερε ο Σωτήρης, έχει ακόμη πολλά να δώσει και να δείξει. Το site της Hopwave είναι αρκετά εξυπηρετικό για όλους καθώς και το blog παίρνει τα πάνω του με τη νέα ομάδα αρθρογράφων που δημιουργήθηκε πρόσφατα!

Μετά από αυτή τη συζήτησή μου με τον Content Manager Σωτήρη, αυτό που κατάλαβα είναι πως γύρω μας υπάρχουν νέα πράγματα που ακόμη δεν τα έχουμε ανακαλύψει, νέες ιδέες που δεν έχουν υλοποιηθεί και άνθρωποι που δεν έχουν μοιραστεί τις σκέψεις τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι μεράκι και λίγη θέληση. Κατά τη γνώμη μου, όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να σκεφτούμε τι χρειάζεται αυτή η χώρα για να εξελιχθεί και να γίνεται ολοένα καλύτερη. Oι δυο Γιώργηδες το πρόσπαθησαν και σήμερα καμαρώνουν τη δική τους Hopwave. Εσύ;

 

Γωγώ Πελέκα

Δηλώνω εκκολαπτόμενη οικονομολόγος. Κατά καιρούς εθελόντρια σε διάφορα δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Μου αρέσει να εξερευνώ και να ενθουσιάζομαι! Μεγάλη μου αγάπη ο χορός,οι σειρές/ταινίες και η φωτογραφία. Αν θες να με καλοπιάσεις πάρε μου λουλούδια, γιατί όχι και σοκολάτες!
Close Menu