Γνώρισε το TEDx(UoM).

Γνώρισε το TEDx(UoM).

Ο θεσμός που εμπνέει, προωθεί και δίνει αξία στις νέες ιδέες αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές παγκοσμίως. Γιατί σ’ έναν κόσμο που διψά για νότες αισιοδοξίας το TED υπόσχεται να αλλάξει την οπτική μας.

TED 

To TED αποτελεί μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με όραμα την εξάπλωση καινοτόμων ιδεών μέσω των ομιλιών που φιλοξενεί. Για το λόγο αυτό, προσκαλεί άτομα δημιουργικά, προερχόμενα από ποικίλους επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς κλάδους να εκφράσουν σκέψεις για ένα καλύτερο μέλλον. Χάρη στην τεράστια απήχηση του κοινού, το TED καλύπτει πλέον, θέματα πάσης φύσεως. Ξεπέρασε έτσι, τον αρχικό του προσανατολισμό στους τομείς Technology, Entertainment και Design, που σχημάτισαν το όνομά του. Σύντομα, ο οργανισμός απέκτησε διεθνές κύρος και μετατράπηκε σε αξία.

TEDx

Η αρχική επιτυχία δε θα μπορούσε φυσικά να μη συνεχιστεί. Απόγονοι του TED είναι τα TEDx, δηλαδή ανεξάρτητες εκδηλώσεις, που συμφωνούν με τις προδιαγραφές του οργανισμού και δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο. Σήμερα προσφέρονται ευκαιρίες σε όλο και περισσότερα άτομα να μοιραστούν τις προτάσεις τους για μια καλύτερη μελλοντική κοινωνία.

TEDxUoM

Το TEDxUniversityofMacedonia διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας και σημειώνει διαρκώς ανοδική πορεία. Το πάθος των συμμετεχόντων για διάδοση φρέσκων ιδεών στη νεανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης δίνει έναυσμα για δράσεις εναλλακτικού χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί, πως το TEDxUoM ιδρύθηκε και λειτουργεί μέχρι σήμερα από εθελοντές-φοιτητές, οι οποίοι πιστεύουν στη δύναμη της μοναδικότητας.

Λίγα Λόγια για εμάς

Ο συντονισμός και η διεξαγωγή της ετήσιας διοργάνωσης (main event) καθώς και των μικρότερων, αλλά συχνότερων διοργανώσεων (pre-events) είναι υπόθεση της οργανωτικής και των εθελοντών. Η οργανωτική, που απαρτίζεται από 17 άτομα, αναλαμβάνει τη λειτουργία των διάφορων τομέων και καθοδηγεί τους εθελοντές. Κάθε χρόνο, μια νέα ομάδα διαδέχεται την προηγούμενη με αποτέλεσμα τα μέλη της να είναι διαρκώς καινούργια. Εξαίρεση αποτελεί ο/η Curator που προέρχεται πάντα από την περσινή οργανωτική. Οι ομάδες των εθελοντών περιλαμβάνουν τους Runners, Translators, Bloggers, Art Team και Photo Team. Όλοι οι TEDxers καλύπτουν δηλαδή, τις τεχνικές και καλλιτεχνικές ανάγκες της οργάνωσης.

Το TEDxUoM δελεάζει τους εθελοντές-φοιτητές να ανακαλύψουν τη δημιουργική τους πλευρά καλώντας τους να τοποθετήσουν την προσωπική τους σφραγίδα στη διοργάνωση.

Το Χρονικό του Θεσμού μας

Με τίτλο “Dare”, το πρώτο συνέδριο τόλμησε να βγει στο δημόσιο χώρο στις 9 Νοεμβρίου του 2013.

Ακολούθησε στις 15 Νοεμβρίου του 2014 το συνέδριο “Ithacas” με άξονα το ταξίδι προς την προσωπική μας Ιθάκη.

Την τρίτη χρονιά, το “Blind Spot” κάλεσε το κοινό του να ανακαλύψει καινούργιες, κρυφές οπτικές στις 7 Νοεμβρίου του 2015.

Συνεχίζοντας με την ίδια διάθεση, το Noesis φιλοξένησε στις 5 Νοεμβρίου του 2016 το συνέδριο “Gravity of Thoughts” υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα των ιδεών.

Στις 11 Νοεμβρίου του 2017 το συνέδριο με θέμα “Consciousnet – A World As One” συνέδεσε τις συνειδήσεις όλων μας.

Πέρυσι στις 3 Νοεμβρίου η διοργάνωση έφερε τον τίτλο “Chasm – Mind the Gap” και επιδίωκε τη γεφύρωση χασμάτων.

 

Ποια θα είναι η έμπνευση του επόμενου TEDxUoM; Stay tuned!

 

Ραφαέλα Χασιώτη

Αντισυμβατική, μυστηριώδης και ασυγκράτητα ειλικρινής, αναζητώ την αυθεντικότητα στην εποχή της εγρήγορσης και των αντιδιαστολών. Λατρεύω το χορό, το υγρό στοιχείο και τη φωτογραφική μηχανή που θα αποκτήσω! Πιστεύω πως ο κόσμος μας χρειάζεται περισσότερες αγκαλιές και γνήσια χαμόγελα. Συμβουλή και προτροπή μου: τόλμησε να δοκιμάσεις ό, τι κάνει την καρδιά σου να χτυπά πιο δυνατά.
Close Menu