Γνώρισε του ομιλητές του TEDxUoM2018: Γεώργιος Λευιτικός

Γνώρισε του ομιλητές του TEDxUoM2018: Γεώργιος Λευιτικός

Γεώργιος Λευτικός, ένας από τους πρωταγωνιστές στο χώρο του μάρκετινγκ και της στρατηγικής επικοινωνίας θα τιμήσει το φετινό TEDxUoM2018 με την παρουσία του. Πολυσυζητημένος και καταξιωμένος εδώ και χρόνια για την προσφορά του στον κλάδο της διαφήμισης θα μιλήσει για το δικό του προσωπικό ταξίδι, τις αποτυχίες, τις επιτυχίες και όλα εκείνα που τον έκαναν να ξεχωρίσει παρά τον ανταγωνισμό του επαγγέλματος του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: Παράγοντας επιτυχίας είναι η αξιοποίηση όλων των διαφημιστικών μέσων, παραδοσιακών και ψηφιακών, η πρωτοτυπία και η αποφυγή των στερεότυπων. Πάμε να μάθουμε λίγα πράγματα γι’αυτόν λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του TEDxUoM2018.

Μπορούν τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας να εκμεταλλευτούν στρατηγικά τα νέα μέσα κερδίζοντας, έτσι, έδαφος στον χώρο της διαφήμισης; 

Το 2018 δεν μπορούμε να μιλάμε για παραδοσιακά και μη, μέσα επικοινωνίας, είναι σαν να μιλάμε για έγχρωμη και ασπρόμαυρη τηλεόραση (αγαπημένο motto που χρησιμοποιεί ο φίλος και συνάδελφος James Nass, CEO της MullenLowe Athens). Όσοι εργαζόμαστε σε διαφημιστικές πρέπει να ψάχνουμε τη μεγάλη ιδέα και να την απλώνουμε στα σωστά κανάλια χωρίς να περιορίζουμε την καμπάνια σε μία μόνο κατηγορία μέσων. Μόνο έτσι θα πετύχουμε τους στόχους που θα ορίσουμε με τους πελάτες. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις μόνο καλό μπορεί να προσφέρει η σωστή χρήση των νέων μέσων και ο συνδυασμός τους με τα παραδοσιακά.

Ποιες είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον τομέα της στρατηγικής επικοινωνίας;  

Ο χώρος της επικοινωνίας ζει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι μόνο τα πιεσμένα budget που πρέπει να διαχειριστούν οι εταιρείες αλλά και o κατακερματισμός των υπηρεσιών σε πολλές και διαφορετικές εταιρείες ή freelancers.  Οι διαφημιστικές εταιρείες (κυρίως) πρέπει να δημιουργήσουν νέα προϊόντα υπηρεσιών και να γίνουν πιο ευέλικτες και agile τόσο στη λειτουργία όσο και στη σκέψη. Μόνο έτσι θα επιβιώσουμε.

Πόσο εύκολα μπορεί να αποτύχει μία διαδικτυακή καμπάνια; 

Μία καμπάνια είναι πολύ εύκολο να αποτύχει στο online περιβάλλον. Ένα κακό δημιουργικό, λάθος επιλογή μέσων ή λάθος στόχευση κοινού είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να καταστρέψουν μία καμπάνια. Ωστόσο, μία γρήγορη αποτυχία μπορεί να δημιουργήσει μία πετυχημένη καμπάνια αν κάποιος είναι “πάνω” από την καμπάνια. Στο digital περιβάλλον είμαστε πολύ τυχεροί γιατί μέσα σε λίγες ώρες μπορούμε να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα μίας καμπάνιας και να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε άμεσα διορθώσεις για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά της. Αυτή είναι και η γοητεία της online επικοινωνίας!

Ο Γεώργιος Λευτικός θα γεφυρώσει το χάσμα στις 3 Νοεμβρίου 2018!

Antonis Kitsios

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και σπουδάζει Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία. Αν τον ψάξεις να είσαι σίγουρος/η πως θα τον βρεις να τρέχει κάπου μεταξύ Εγνατίας και Τσιμισκή. Είναι πανταχού παρών όμως φέτος θα είναι εδώ αποκλειστικά για 'σένα ομορφαίνοντας λίγο παραπάνω τη ζωή σου με τα άρθρα του.
Close Menu