Γνώρισε τους ομιλητές του TEDxUoM2018: Μελισσάνθη Μάχουτ

Γνώρισε τους ομιλητές του TEDxUoM2018: Μελισσάνθη Μάχουτ

Η Μελισσάνθη Μάχουτ είναι το άτομο που χρειάζεται κάθε παρέα. Αγαπάει το γέλιο και υποστηρίζει πως η πολλή σοβαρότητα βλάπτει. Σίγουρα έχει να σου διηγηθεί πολλά, με μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό της μπορεί να τρίψεις τα μάτια σου πάνω από μια φορά. Την απολαύσαμε στην ταινία “Νοτιάς” του Τάσου Μπουλμέτη και στο “Ένας Άλλος Κόσμος” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη  , την αγαπήσαμε ως πρωταγωνίστρια του Assassin’s Creed Odyssey, θα την λατρέψουμε σίγουρα και ως ομιλήτρια στην σκηνή του TEDxUoM2018 στις 3 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε η φανατική των βιβλίων της Αγκάθα Κρίστι , μοιράζεται ένα κομμάτι της παρακάτω:

Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς το θέατρο; Αν όχι γιατί;

Αν χρειαζόταν, νομίζω θα μπορούσα. Το Θέατρο εέναι ένας τρόπος έκφρασης. Όσο θα υπήρχε κάτι να εκφραστεί, θα έβρισκα πιστεύω τον τρόπο να το εκφράσω.

Έχετε δηλώσει φανατική αναγνώστρια των βιβλίων της Αγκάθα Κρίστι. Ποιόν χαρακτήρα της θα θέλατε να ενσαρκώσετε αν είχατε την ευκαιρία;

Είναι πάρα πολλοί οι χαρακτήρες αλλά ίσως πιο πολύ από ολους θα ήθελα την Jacqueline De Bellefort από το ” Έγκλημα στο Νείλο” .

Τι σας κινητοποίησε να μην ασχοληθείτε με τις σπουδές σας στην Αγγλική Φιλολογία αλλά με θέατρο;

Όταν τελείωσα το λύκειο είχα δηλώσει Αγγλική Φιλολογία και το καλοκαίρι εκείνο προετοιμαζόμουν για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Εθνικό που ηταν τον Σεπτέμβρη. Το αρχικό σχέδιο ήταν να κάνω και τα δύο. Όσο ήμουν στην Ελλάδα όντως έκανα και τα δυο παράλληλα. Σπούδαζα και στο Εθνικό και έδινα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. Απλά όταν πήγα να συνεχίσω τις σπουδές στο θέατρο έξω δεν υπήρχε η δυνατότητα να επιστρέφω για εξεταστικές. Η αγάπη για την υποκριτική ήταν πάντα μεγαλύτερη και απλά νίκησε.

Η Μελισσάνθη Μάχουτ θα γεφυρώσει το χάσμα στις 3 Νοεμβρίου 2018!

 

Lina Tsiggana

Ξεκίνησα να σπουδάζω δημοσιογραφία το 2017 και ακόμη ίσως δεν ξέρω αν μ'αρέσει, ίσως και να το μάθω γράφοντας . Είμαι περίεργη να ανακαλύπτω πως λειτουργούν τα πράγματα, από τα μηχανήματα μέχρι το ανθρώπινο μυαλό. Έτσι ανακάλυψα και την αγάπη μου για τα ζώα,το φαγητό και τους λάτιν χορούς.
Close Menu