Γνώρισε τους ομιλητές του TEDxUoM2018: Αντωνία Σκαράκη

Γνώρισε τους ομιλητές του TEDxUoM2018: Αντωνία Σκαράκη

Mια γυναίκα που κρύβεται πίσω από πολλά brands της Ελλάδος και όχι μόνο. Μια γυναίκα δημιουργική, που αγαπάει την εξέλιξη και όπως έχει αποδείξει, είναι αρκετά δυναμική. Σίγουρα έχετε δεί τη δουλειά της σε διάφορα προϊόντα ή σε διαφημίσεις. Η κα. Αντωνία Σκαράκη είναι αυτή η γυναίκα. Λίγο πριν την ακούσετε στο main event του TEDxUoM2018, δείτε τι απάντησε στη συνέντευξή της για το Blog μας.

Ο χώρος της διαφήμισης είναι εξαιρετικά δημιουργικός και ταυτόχρονα αέναος. Η εξέλιξη αποτελεί βασικό κριτήριο για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα;

Σίγουρα. Η εξέλιξη, ειδικά στη σφαίρα του νοητικού, αποτελεί μία συνεχής πρόκληση. Είναι ένα ατέρμονο ταξίδι στον άνθρωπο, τη γνώση και την αλήθεια. Ένα ταξίδι, μία διαδρομή, με ατελείωτους σταθμούς ανεφοδιασμού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γίνεις επιβάτης σε μία από τις διαδρομές που χαράσσει στο χρόνο.

Τι σημαίνουν για εσάς οι λέξεις: καινοτομία, δημιουργικότητα και φαντασία;

Λέξεις που πάλλονται στην καθημερινότητά μας. Η καινοτομία, για εμάς, είναι η αποκάλυψη. Δημιουργικότητα σημαίνει ευφορία και η φαντασία αποτυπώνει το χαρισματικό. Η σύνθεσή τους μας οδηγεί σε μια καλλιτεχνική ωδή με εμπορικό χαρακτήρα.

Η γραφιστική για κάποιους είναι άγνωστη και για άλλους αποτελεί τέχνη. Σε ποιο στάδιο πιστεύετε πως βρίσκεται η γραφιστική σήμερα στη χώρα μας;

Για να είμαστε ακριβείς, η γραφιστική είναι εφαρμοσμένη τέχνη. Το ζητούμενο είναι να δώσεις χαρακτήρα και καταγωγή. Σήμερα το υψηλό επίπεδο σχεδιασμού, που παράγεται στη χώρα μας, την οδηγεί να είναι εξαγώγιμο προϊόν. Αυτή η εμπορική της διάσταση αποτυπώνει τη δύναμή της και τη θέση της στην περιοχή του business.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εμπνευσμένους συναδέλφους μου που η δημιουργικότητα και το ταλέντο τους οδήγησαν την -εν Ελλάδι- γραφιστική εκτός συνόρων!

Η Αντωνία Σκαράκη θα γεφυρώσει το χάσμα στις 3 Νοεμβρίου 2018!

Γωγώ Πελέκα

Δηλώνω εκκολαπτόμενη οικονομολόγος. Κατά καιρούς εθελόντρια σε διάφορα δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Μου αρέσει να εξερευνώ και να ενθουσιάζομαι! Μεγάλη μου αγάπη ο χορός,οι σειρές/ταινίες και η φωτογραφία. Αν θες να με καλοπιάσεις πάρε μου λουλούδια, γιατί όχι και σοκολάτες!
Close Menu