Αγώνας Ζωής:  Πρέπει VS Θέλω

Αγώνας Ζωής: Πρέπει VS Θέλω

 

Θα ήθελα για λίγο να σκεφτείς που βρίσκεσαι τώρα. Δεν εννοώ σωματικά, εννοώ στην ζωή σου γενικότερα. Πως είσαι λοιπόν; Είσαι ευχαριστημένος; Έχεις κάνει όλα όσα ήθελες να κάνεις; Αν ναι, τότε συγχαρητήρια! Όμως, τι γίνεται όταν η απάντηση είναι αρνητική;

Στην περίπτωση αυτή καλό θα ήταν να κάνεις έναν λίγο πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όχι δεν εννοώ να βάλεις την γυμναστική στην καθημερινότητά σου, προς Θεού, δεν θέλουμε να πεθάνουμε κόσμο! (εκτός βέβαια αν σου αρέσει, τότε πάω πάσο). Ο υγιεινός τρόπος ζωής δεν περιλαμβάνει μόνο τα γνωστά που όλοι ξέρουμε. Έχει να κάνει πάρα πολύ με το πόσο  ασχολούμαστε με κάτι που να μας αρέσει. Γιατί, δε λέω, να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά κι εμείς άνθρωποι είμαστε βρε αδερφέ, ένα διάλειμμα το αξίζουμε.

 

Πολλές φορές χανόμαστε μέσα στην βαβούρα της καθημερινότητας βλέποντας μόνο τα προβλήματα και τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε.  Αγχωνόμαστε, αν δεν καταφέρνουμε κάτι απογοητευόμαστε και κάπως έτσι περνάει ο χρόνος. Κάπως έτσι όμως περνάει και η ζωή, χωρίς καλά καλά να το συνειδητοποιήσεις. Όμως έχε το νου σου, γιατί η ζωή δεν περιμένει ούτε εσένα, ούτε κανέναν άλλον.  Καμιά φορά περνάει μπροστά από τα μάτια σου κι εσύ δεν το καταλαβαίνεις, γιατί είσαι πολύ απασχολημένος με τα πρέπει σου.

 

 

Γι’ αυτό λοιπόν έχει πολύ μεγάλη σημασία να πραγματοποιήσεις και τα θέλω.

Κάτσε και σκέψου τι σου αρέσει, ποια είναι τα όνειρά σου και οι πιο βαθιές σου επιθυμίες. Θες να ταξιδέψεις; Κάντο! Θα έχεις να λες πολλές ιστορίες μετά από αυτό. Σου αρέσει να παίζεις μουσική; Επένδυσε λίγο και σε αυτό το κομμάτι, θα σου επιφέρει κέρδη-ίσως όχι χρηματικά-μα ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας. Αν πάλι δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη τι θες, τότε δεν έχεις παρά να προσπαθείς καινούρια πράγματα συνεχώς μέχρι να καταλήξεις κάπου. Έχει κι αυτό την πλάκα του!

Βλέπεις, τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν. Λέγεται ζωή και είναι αναπόσπαστα κομμάτια της. Μην περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να κάνεις την αρχή, μπορεί να μην έρθει ποτέ. Ξεκίνα από σήμερα κιόλας, βγες έξω και ανακάλυψε τι σε ευχαριστεί και αν συνεχίσεις έτσι, να ξέρεις στο τέλος  θα βγεις νικητής από αυτόν τον αγώνα!

 

Δήμητρα Ρέτζου

Φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αγαπώ την μουσική και τον κόσμο στον οποίο μπορεί να σε ταξιδέψει. Τα άρθρα μου αποτελούν την φωνή που εκφράζει διάφορους προβληματισμούς του σήμερα, του αύριο, του κόσμου και του τρόπου που αυτός λειτουργεί, ελπίζοντας να κάνει τους αναγνώστες να σκεφτούν καλύτερα ορισμένα πράγματα και ίσως να αναθεωρήσουν κάποια από αυτά.
Close Menu